Bukholt

PR
Distance

tid

pace

dato

3 km

9.05

3.02

Apr 14

5 km

15.52

3.10

Aug 12

10 km

32.22

3.14

Mar 13

15 km

49.47

3.19

Feb 13

½ marathon

1.10.14

3.20

Mar 14

marathon

2.34.45

3.40

Jun 14

Bukholt - Min blog

26/12 2018

Jeg lukker min blog.


Min fod bliver ved med at låse, og det vil desværre blive ved med at være sådan.  Det giver derfor ingen mening at holde liv i drømmende og denne blog.


Jeg bliver ved med at løbe og deltage i løb. Men det bliver ikke med forventninger til mig selv. Min situation gør struktureret træning meget vanskeligt. Så jeg holder mig bare i god form og tager de oplevelser det giver.


Tak til alle som har fulgt mig herinde gennem årene. Jeg nåede aldrig at indfri forventninger til mig selv. Det har taget mig lang tid at accepterer dette, men tror jeg er der nu.


Nu er min mission, at få andre løbere til, at indfri deres forventninger.

16. oktober 2018


Prazsky Marathon Prag 13 okt 2018


For 2. gang fik jeg æren af, at stille op for Danmark ved de internationale jernbanemesterskaber, som bliver afholdt hvert 4. år. Og det var, som sidste gang, en rigtig god oplevelse, at være en del af dette 4 dages program i Prag. De 15 deltagende lande samles på samme hotel, og følger det samme officielle program med møder, måltider, sightseeing. Ledere og trænere holder tekniske møder om aftenen, og så er der efterfølgende briefing til os løbere.  For der er altid lige nogle vigtige detaljer at have styr på.


På 3.dagen (om lørdagen) skulle Marathon så foregå.  Og forventningerne til en god oplevelse var høje.  Forberedelserne havde jo været OK, med undtagelse af den sidste måned forinden.  Så troede oprigtigt på, at jeg kunne holde mig under 2.45 time.  Og placeringsmæssigt ville en top-10-placering være rigtig dejligt, at tage med hjem i bagagen.   Holdkonkurrencen, som betyder enormt meget i dette regi, da det er at betragte lidt som landskampsturnering, den var selvfølgelig også på papiret. Man gør hvad man kan, for at trække et godt resultat hjem.  Det er særligt vigtigt, at vi slår Norge. Gør vi det, så er vi en succes uanset de andre resultater 😊


Løbet er indlagt i et lille, men meget gammelt, lokalt marathonløb i en park. Det var 54. gang, at løbet blev afholdt.  Der skal løbes 8 omgange med loop ind/ud af væskezone, som er placeret på atletikstadion i den lokale atletikklub.  Det var fint, og godt for tilskuere, trænere, ledere og vedhæng, som kunne følge konkurrencen tæt.


Mit udlæg er 3.50 da startskuddet lyder. Og det holder jeg mig til og lader alle de andre storme afsted. Har intet overblik over, hvor mange der er derude foran. Der er mange.  Og jeg tænker jo, at dem henter jeg.  Min plan er at løbe i det tempo på den første halve Marathon. Herefter kunne jeg enten skrue op, hvis overskuddet var til det, eller også kunne jeg fortsætte som minimum og se, om ikke det kunne holde hele vejen. Det ville give mig en tid, som jeg ville være meget tilfreds med, min træningsmængde taget i betragtning.  Men min puls var også en faktor på dagen. Jeg skulle ikke nå en højere snitpuls end 162-63. Og i træningen har jeg løbet tempo 3.40 i en puls omkring 159-163, så med et udlæg på 3.50, så skulle pulsen helst være under 160 på den første halve.   Men det var den ikke…


Min puls har været 5-10 slag højere i dagligdagen og på alle træningsture de seneste 4-6 uger før Marathon. Og jeg har været nærmest konstant træt og uoplagt.  Det skyldes, at jeg har været enormt presset på søvn. Jeg lider simpelthen af ”kan ikke sove selv om jeg er træt” sygdom.  Og det har været frygteligt og er det stadigvæk.  Det er eksploderet med dårlige søvnoplevelser, efter jeg er startet på mit nye arbejde i sommers, hvor jeg skal op kl. 3 om natten for at møde på mine morgenvagter.  Det har bare betydet, at jeg ikke er til en skid resten af dagen, og træningen ikke kan gennemføres.  Nå men tilbage i parken i Prag….


Planen går som den skal. Og jeg løber de første 5, 10 og 15 km ganske ubesværet i tempo 3.50.  Men pulsen er høj og jeg er i tvivl.  Har fundet et fint makkerskab i et par belgiere, som ligger snorlige på de 3.50. Pulsen er så høj som 168-170, og det er alt for meget. Men jeg har det godt endnu.  Jeg prøver at rette mig lidt op og fokusere på vejrtrækning og skridt.  Hurtigt kommer pulsen ned omkring 164-165, men falder ud af rytmen igen og igen. Da vi går ud på 4. omgang kommer en russer op bagfra… synes jeg så ham i starten foran, og efterfølgende får jeg også bekræftet, at han lige havde været ude at skide, da der lige var noget der trykkede…   Jeg er kommet bagefter de 2 belgiere i væskedepotet, da jeg brugte ca. 20 sek. på at få drukket og spist godt.  Så jagten går med at lukke hullet igen med russeren på slæb.    Og jeg løber os også op igen, hvor så russeren fortsætter forbi. Jeg går med ham og vi laver hul til de andre 2. Det fortsætter ind på stadion igen og ud på 5. omgang.  Men jeg har lige glemt de sidste 5 km, hvor høj min puls var. Så det var sgu lidt dumt.   Gns. Puls er 168 nu… PUHA ALTSÅ.


Jeg slipper russeren.  Den første halve Marathon klikker ind på 1.21.45 ca. Og et gns. Tempo på 3.50 præcis. Så det er jo godt nok efter planen. Men jeg er meget overrasket over pulsen, og de kræfter jeg tydeligvis har brugt på det.   Jeg har ondt nu i fødder, baglår og sjæl…. Og jeg bliver simpelthen nødt til at sænke tempoet. Og i takt med det, så falder pulsen også, men det gør min motivation dæleme også.


Løbet er kørt og jeg kommer aldrig tilbage herfra.  Jeg sætter 7 minutter til på den sidste halve og kommer ind i 2.48.46.   Min gns. Puls er faldet til 166.  Jeg ved ikke hvad der skete, men jeg er skuffet over min indsats. Den skidne russer løb i 2.43.xx. Det er så latterligt, at jeg ikke bare løb med ham. Er sgu ærgerlig.

Og så må jeg bare sande, at en træningsmængde på 60-80 km om ugen slet ikke er nok længere, til at opnå tider der er bedre end dette.   Det er ikke kun mine søvnproblemer der er skyld i dette, det er i høj grad min udholdenhed jeg taber på.


Men min egen skuffelse er hurtigt væk, da de andre danske løbere, har en god dag i deres løbesko. Og 2 af dem sætter ny PR. Det redder dagen. Og Norge er blæst helt bagover, så vores tur er en succes 😉
Rusland og Indien sætter os alle på plads. Bedste Russiske mand løber 2.24 time. Og bedste russiske kvinde løber 2.47 time. (så jeg når jo lige at blive overhalet af et pigebarn fra 1995 på 1,5 meter)

I holdturneringen slutter Danmark nr. 7 ud af de 15 lande.  Norge slutter sidst.  Damerne slutter nr. 7 ud af 10 lande, som har et damehold med. 

Individuelt slutter jeg som nr. 13 af ca. 60 jernbanemænd.


Den kommende tid vil jeg slikke mine sår.  Og så vil jeg forsøge at sove lidt 😊   _____________________________


8 Oktober 2018


5 dage til marathon


Så er det ved at være. Torsdag morgen flyver jeg til Prag med jernbanelandsholdet.

  Men forventninger til mig selv er lidt tvivlsomme. Jeg har i hvert fald stor respekt for distancen. Godt nok har jeg løbet alle langturene i programmet uden problemer, men den resterende mængde har været stærkt reduceret den sidste måneds tid.  Og så har jeg kæmpet med søvnproblemer længe nu. Så jeg er træt hele tiden og løbet har virket tungt og slidende med høj puls.


Så det må gå som det går. Og jeg går frisk til sagen. Der skal løbes 10 runder i en helt flad park, med depot på et atleikstadion, hvor vi kommer til at løbe lidt på banen. Det passer mig egentligt ret godt, for så virker det overkommeligt på en eller anden måde :)


Målet i Prag er vel en top 10 placering og en tid under 2.45.  Det vil jeg være ret tilfreds med. Udlægget bliver til en tid på 2.40.  Også selvom jeg ved, at det bliver en vanvittig kamp fra 32+.


_____________________________9 September 2018


Siden sidst og tæt på Prag


Der har været stille her.  Men det betyder ikke, at jeg ligger stille i sofaen 😊

Mit Marathon i Prag uge 41 nærmer sig med alt for hastige skridt.  Jeg har nok fået løbet nogenlunde det, som jeg skal, men mit hoved har været så mange andre steder i perioden.  Lavede et program til mig selv for 10-12 uger siden, og det har jeg stort set bare skelet til og løbet efter.


Jeg startede i nyt job efter ferien sidst i juli. Det har krævet meget og tæret på kræfter og overskud. Der har været meget nyt at lære.  Og med mødetider kl. 4.00, så er det svært at være udhvilet og restitueret til den løbetræning, som mine mål kræver. Så det har haft væsentlig betydning på kvalitetstræningen.

Men mængden har været OK i perioder, og jeg ankommer til Prag med den største mængdetræning i lange perioder.  Dog har de sidste 2 uger været pinefuldt for mig, efter en enkelt dum lørdag med 2x25 minutters fodbold for sjov.  Det er jeg i allerhøjeste grad blevet straffet for, og har kørt 40-50 procent reduceret mængde og intensitet siden.  Det var bare dumt.


Formen er godkendt. Og perioden i programmet med opbygning af tempoture, er gået rigtigt fint.  Jeg har således, med pænt overskud, løbet 5-6-7 og 8km tempoture i et pace omkring 3.22-3.25. Og det hurtigste pace er løbet på de længste distancer, som vidner om god fremgang.    Og så krydrer jeg mine langture, med små indlagte stykker, i et nogenlunde forventet Marathon tempo.   


Så igen… Jeg tror, at jeg er ved at være klar nok.  Nu skal hovedet også bare lige med og tænke lidt i løb igen.  Vægten er OK, selvom det er blevet lidt en vane at købe færdiglavet mad ”on the run”.  De næste 2 uger (37 og 38) skal der lige holdes fokus. De 2 uger bliver afgørende.   I uge 39 tager jeg et smut til L.A med min kæreste. Her bliver der ikke ret meget løb.  Kun 1 enkelt semi-langtur og lidt tempo i en nærliggende park. Det bliver skønt at koble lidt fra, men hårdt at afholde sig fra øl og vin på ferien.  Der dumper jeg nok lidt...


Mit mål i Prag er at løbe den bedste placering jeg kan.  Så der kan nemt gå taktik i den.  Placeringen er helt klart vigtigere end tiden. Det er jo trods alt det internationale jernbanemesterskab.  Og jeg har jo en 3. plads at forsvare fra for 4 år siden. Men det gør jeg næppe…  Jeg tror ham den lille indiske mand, som jeg snuppede 3. pladsen fra, han har øvet sig siden 😊


Siden sidste opdatering, så har jeg slet ikke deltaget i nogle løb, eller løbet nogle test. Det har bare ikke passet med noget. Har ej heller kigget efter det.  Jeg har passet mine løbere, og mine andre gøremål.  Jo for resten... Der var lige grundlovsløbet i Hjørring, hvor det blev 34.15 min på 9,8 km. Men det der gjorde størst indtryk den dag var, at min søn Frej på 9 år løb 6km på 30.50 min.  Jeg var simpelthen så stolt. Det var stort.    Og en anden, som jeg også er pavestolt over, det er min kæreste, som med en viljestyrke af en anden verden, gennemførte sine første 10km til Royal run i København. Jeg er omgivet af vindertyper. Elsker det.


Når Prag er overstået, så går jeg i grundtræning.  Og herefter er det min plan, at løbe efter en hurtig 5 og 10km tid til foråret/sommer.


Og så er jeg at finde på startstregen til Berlin Marathon i 2019. Det skal være et helhjertet forsøg på, at komme under de 2.30 timer, som jeg drømmer om…_____________________________


12 Juni 2018


Siden KøbenhavnJeg har trådt lidt vande… Det er en periode på 4-5 uger, hvor der lige skal geares ned i mængde, inden start på nyt marathon program.  Jeg har løbet meget lidt mængde, men har holdt mig i live med intervaller og deltagelse i lidt løb.  Det har fungeret OK.  Alt løb udover, har været som restitution.

Men jeg har måske ikke været helt klar til de korte hurtige løb endnu, for jeg døjer med en forstrækning i baglåret. Og den sidder der bare, og vil ikke slippe sit tag.   Den var der også 3-4 uger inden København marathon, hvor jeg lige måtte holde igen på intensiteten og mængden i afslutningen af programmet.    Så nu tager jeg lige en uge, i skrivende stund, uden løb og med behandling.


Perioden her med konkurrencer og lange intervaller har vist, at jeg er på rette vej. Formen er ganske udmærket, selvom den er langt fra tidligere niveau.  Så det er ret sikkert, at jeg ikke forsøger mig med et sub 2.30 marathon i år.  Men jeg tror det vil være realistisk at gå efter 2.37-2.35 til oktober i Prag med jernbanelandsholdet.Nu går træningen til det, i hvert fald i gang fra næste uge, og så må vi se, om målsætningen holder stik.  Der skal sideløbende trænes styrke efter et program fra min fysioterapeut Jakob Iversen.  Særligt baglår, balle og hoftebøjer skal forstærkes væsentlig.   Og så vil jeg supplerer med et par ugentlige rolige ture på cyklen. 
Jeg deltager nok i lidt løb undervejs, så jeg lige kan få tjekket formen løbende 😊

D. 1 juli skifter jeg arbejde.  Det betyder faste arbejdstider og ro i kalenderen.  Og med ”kun” 12km til og fra nyt fast arbejdssted, så åbner det jo op, for lidt transportløb og cykling.  En mulighed, som jeg glæder mig meget til, at komme i gang med.

Så foreløbig alt ok herfra.  Jeg er fuld beskæftiget med min løbetræner rolle, og finder stor glæde i, at mine løbere når sine mål 😊


_____________________________1 Juni 2018


København Marathon 2018Turen rundt i København blev en ophævelse af den forbandelse, der længe har hvilet over mig 😊


En kæmpe forløsning endelig igen at krydse målstregen til et marathon. Og jeg var naturligvis rigtig glad.  Mange har spurgt til tiden, og om jeg var tilfreds.  Og ikke underligt, når jeg jo bør være i stand til, at løbe væsentlig hurtigere end jeg gjorde.  Men jeg var fuldstændig ligeglad med den tid, for det handlede om, at komme igennem og være klar igen relativ hurtigt.  Og det er jeg.


Jeg løb i et tempo, som jeg befandt mig godt i og føltes komfortabelt, uden at det var langsomt heller. Ude på ruten havde jeg pænt med overskud, og lod mig være hare i forskellige grupper jeg kom op til.  Når jeg kom op til en gruppe, løb jeg op i front med det samme.  Det føltes godt, at kunne gøre det.

Min plan var en tid omkring 2.50 time.  Og med 2.53.23 lykkedes det jo meget godt.   
Det var meget varmt i København den formiddag, så jeg valgte at stå stille i hvert depot og bruge 10-15 sekunder på at få drukket ordentligt.  Det koster selvfølgelig nogle minutter på den lange bane, men det gjorde virkelig ikke noget.  Tror det var et godt valg på dagen. Mit samlede energi indtag bestod af 3 stk. iso geler. That´s it.


Omkring de 37-38km bliver det alligevel ganske hårdt. Og for at holde mit pace, skulle der graves dybere end jeg umiddelbart følte for på det tidspunkt.  Jeg havde virkelig ondt under fødderne og mine skuldre og nakke var også godt brugt.  Så jeg accepterede at være lidt på røven til sidst. Også set i lyset af, unødvendig restitutionstid bagefter. 

Under løbet og efterfølgende, så har der intet været med min fod. Så jeg er meget tilfreds.  Og efter en tur hos min Osteopat i sidste uge, så er diagnosen klar.

Jeg er skadefri for første gang siden oktober 2014.


Nu løber jeg lige lidt små løb, og så starter jeg på nyt 16 uger program til USIC Marathon i Prag d. 13 Oktober.  USIC er at betegne som internationalt samarbejde imellem jernbanevirksomheder, og kaldes også for Europæiske jernbanemesterskaber.  Så har vi bare lige Indien og Kasakhstan med også 😊

Hvad tid jeg skal løbe efter i Prag, holder jeg lidt for mig selv endnu.  Men hurtigere end i København, og jeg står ikke stille i depoterne 😉______________________________


26 April 2018


Berretiget håb


Der er 3 uger til København Marathon.   Jeg er helt klar.  De lange ture er forløbet uden problemer.

En væsentlig forskel i forhold til andre optakter til Marathon, det er den ro der hviler over mig.  Og det gør den jo fordi, at jeg ingen mål har sat op for mig selv.  Jeg har ikke trænet mod en tid.  Jeg har trænet mod at komme helskindet igennem. Skal det virkelig lykkedes mig nu?


Det er 4 år siden jeg har løbet Marathon sidst.  Den gang på 2.34.45 timer i Nürnberg ved Jernbane EM.  Det var endnu et dårligt gennemført Marathon dengang, hvor jeg dehydrede og tabte min Sub 2.30 på de sidste 7-8km.   Og året før det, i Firenze i tiden 2.35.34, hvor jeg tabte det hele, igen på de sidste 4-5km pga. dårligt væske og energiplan.


Jeg skal slet ikke ned i nærheden af disse tider om 3 uger.  Det er dagsformen, som bestemmer tiden. Og jeg kommer til at lægge roligt ud.  Jeg tror det ender med en tid omkring 2.50.   Et gennemført Marathon i København, kan sætte mig på det danske jernbanehold, som skal til Prag i oktober og løbe Jernbane EM igen.  Det håber jeg på.   Så får den en skalle dernede. Har en 3. plads fra EM for 4 år siden.


Men pt. ingen mærkbare forhindringer for målet.  Ikke udover lidt muskelspændinger her og der.  Det trækker lidt i ballen nu efter sidste langtur på 34,5km i Søndags, men jeg er til gengæld ovre mine spændinger i baglår.   Jeg trækker bare nogle træningspas ud af programmet, og så holder jeg mig løbende.  Igen fordi der ingen stress er i forhold til at nå et bestemt mål.    Min mængde har kun været ca. 60km pr. uge de sidste 5-6 uger, men det bliver ikke et problem.Jeg aner ikke hvor jeg er formmæssigt. Har slet ikke testet mig selv på noget tidspunkt i år. Har bevidst holdt mig fra konkurrencer og alt for meget interval.  Det skal nok komme.


______________________________3 April 2018


Beskeden fremgang


Træningen går egentlig fint nok. Og jeg er da bestemt heller ikke i dårlig form, men er ej heller knivskarp.  Der er lidt uro i stabiliteten som følge lidt små muskeloverbelastninger.  Særligt begge baglår.  Det har afholdt mig fra kvalitet og mængde i træningen. Så efter 3 gode uger med ca. 80km, så har de seneste 3 uger været på 50-60km.


Jeg har været forbi Jakob Iversen (Movement Lab). Det var med henblik på, at få lavet et formstøbt indlæg til min venstre fod.  Både min Osteopat og reumatolog har flere gange snakket om, at det kunne være en god idé.   Jakob kan som en af de eneste, teste kraften af mine nedslag, samt fordelingen af den i fodens standfase. Og så lavede vi også en løbestilsanalyse.

Udfra den, var der flere ting at tage fat på.  Og det var helt tydeligt, at jeg var helt og aldeles assymetrisk. Noget som er kommet i min lange skadesperiode. For jeg løb anderledes end på en lignende videooptagelse fra 2014.


Men det var ikke Jakobs vurdering, at et indlæg ville hjælpe.  Han mente, at jeg skulle træne noget styrke i mave, bækken, hofte region.  Det var tydeligt, at min løbestil bar præg af manglende styrke.

Ugen efter ved en konsultation i træningscenter, blev den manglende styrke kun bekræftet ved en række test.  Jeg har bare ingen styrke fra hofte og ned.  Det var helt pinligt.  Jeg rystede og svedte ved simple øvelser.  Der er tydeligvis rigtigt meget at hente, ved at komme i gang med den rigtige styrketræning.   Og det vil forbedre min løbeøkonomi markant.  Så det er nu sat i gang og har kørt i 4 uger.


Men den træning har så været for hård, til at jeg samtidig kan opretholde mit løbeprogram.  Og efter et par gange med farttræning, samtidig med påbegyndt styrketræning, så skranter jeg sgu.  Træning af plyometriske spring og styrke af baglår, var mere end jeg lige kunne klare.   

Så lige nu halter jeg lidt.  Har skruet 50 procent ned for styrketræningen og forsøger at komme mig, så jeg kan komme nogenlunde videre med mit marathonprogram til København. 


Men jeg har ændret på målet om en sluttid på 2.40-45 time.  Det er slet ikke vigtigt. Det var det ikke i forvejen.  Mit hurtigste marathon i år, skal jeg løbe i efteråret.  I københavn skal jeg gennemfører for en hver pris. 


______________________________14 Februar 2018


Planmæssig fremgang


Træningen frem mod København marathon går fint.  Og kroppen er i rigtigt god bedring.

Og for første gang, i meget lang tid, så er der kun positivt at berette om. Der er selvfølgelig lige det med venstre mellemfod, som har det med at låse sig. Men det kommer ikke til at løse sig foreløbig. Måske aldrig.   Men jeg lever med det, og det er sjældent den låser. Og de seneste gange, har jeg kunne løsne det op selv, og løbe videre.


Løbelysten er i den grad vendt tilbage, og jeg glæder mig hele tiden til at komme ud. Og så er det fløjtende ligegyldigt, hvordan vejret er.  Den anden dag løb jeg 21km i snestorm med 4 lag tøj, halskrave, elefanthue og en ekstra hue… Det var fedt.


Og så kan jeg cykle igen. Det har jeg ikke kunne i 2-3 år nu. Alt det bøvl med lyske, hoftebøjer, lænd og balle er ved at være helt fortid.  Det kom netop af en forceret cykeltræning, i en af de mange lange løbepauser. Og det faktum at jeg nu kan cykle igen, det vidner kun om, at kroppen virkelig er på vej tilbage i gammel stand.


Men jeg lader ikke træerne vokse ind i himlen denne gang.  Jeg har fokus på mit marathon, og jeg skal ikke, som tidligere, deltage i alle mulige løb frem mod målet.

Jeg har bygget mængden op stille og roligt. Og jeg har nået en fin platform.  Nu er der lige hvileuge, og så bygger jeg videre. Vil gerne lige op og toppe i programmet med 85-90km inden nedtrapningen igen.


______________________________


22 januar 2018


Oppe i mængde igen


Kiropraktoren frigjorde, som forventet, min fod i forrige uge. Og derfor har jeg kunne øge længden på mie ture igen. Jeg måtte dog afbryde en 20km tur, efter 12,5km og dagen efter kom  det allerede efter 4,5km.  Men sommetider har jeg held med, at rulle min fod og læg med massagebold og foamruller, så det løsner lidt igen. Og det er status nu.  Jeg fik løbet kvalitet igår på løbebåndet, uden at få problemer.


Så siden min frivillige løbepause i Nov/Dec, har jeg bygget mine uger op stille og roligt.  Har således løbet 6-18-24-37-49 og 59km.


Jeg er startet op på et løbeprogram til København marathon fra uge 3.   Det er mit håb, at bruge løbet som udtagelse til det danske jernbanehold. Der afholdes nemlig USIC (internationalt) mesterskab i marathon Prag til Oktober.  Så håber jeg, at jævnligt brug af kiropraktor og Osteopat kan holde foden løbeklar.  Og ellers må jeg ændre taktik henad vejen.


_________________________________


9. Januar 2018


Pause og rolig start


Skuffelsen fra Valencia har lagt sig, men året er ikke startet helt som håbet.


Jeg holdt 1 måneds løbepause efter mit mislykkede marathon, og er startet stille op igen.  Men foden driller og tillader mig ikke, at løbe ture på mere end 5-7km. Så jeg ved ikke lige hvor jeg er, og hvad jeg vil.  Har nogle behandlinger i vente, så dem afventer jeg lige. Den første er hos kiropraktor imorgen.


Jeg håber hun kan manipulerer mit "hold" i mellemfoden væk for en stund, så jeg kan komme ud på de længere ture igen.

Sådan har det været i lang tid. Kiropraktoren er "brandslukning", når foden låser.  Så kan jeg løbe X antal uger igen, før den låser igen. Det er ganske frustrende og ødelægger alt struktur i min træning.


Inden Valencia havde foden ikke drillet i flere måneder. Det valgte den så, at gøre lige på den store dag.  Jeg er så ikke behandlet i foden siden, så derfor er den så stadigvæk låst, her 2 måneder efter.  Det bekræfter også bare, det som min osteopat siger, at pause ingen effekt har på min fodlåsning. Han siger så også, at han nok skal få mig på ret køl igen, men indrømmer jeg er lidt kompliceret.  MR scanning og ultralyd hos speciallæge og reumatolog Jens Lykkegaard Olesen, viser ikke noget unormalt.  Og der er heller ikke noget at se, fra mit tidligere bonebruise, som startede hele balladen for 3½ år siden nu.


Men nu må vi se hvad osteopaten har af planer. Han har kun haft tid til at kigge på min fod 1-2 gange af 10 behandlinger nu. Det har handlet om andre skader, som heldigvis er ved at være godt igen.  Senest har jeg fået min atlas knogle på plads (øverste nakkehvirvel)  Og det har skabt små mirakler i hele mit bevægeapperat. Det er den primæree årsag til min løbepause på 1 måned. Læs mere her, for det er ret interessant ny viden.


At jeg ikke havde fodrodslåsninger i ca. 3 måneder før Valencia, er i høj grad Michael (min osteopat´s) fortjeneste.  Han lavede noget med min fod, under 1 enkelt behandling, som holdte mig løbende så længe, og gjorde, at jeg kunne løbe alle mine langture 26-32km op til marathon, uden problemer.


Så ja, jeg glæder mig til, at han retter fokus på foden.  Men jeg har først tid d. 1. februar. Og her handler det i første omgang, om opfølgning på min atlas-behandling.


Indtil da må jeg sætte min lid til, den kortfristede brandslukning hos kiropraktoren.  Og så må jeg jo bare, løbe korte ture flere gange om dagen, så jeg kan få mængden lidt op :)


______________________________


29. November 2017


Det gik bare ikke


Valencia skulle have været min tilbagevenden til kongedistancen. Jeg havde noget, at have håbet i, men det glippede bare på dagen. Og jeg er selvfølgelig rigtig skuffet.  Jeg følte mig 100 procent klar, da jeg stod på startstregen. Jeg havde ståpels på armene og var klar til at indtage byen.


Men maveonde og en helvedes dårligt timet mellemfodlåsning, var de primære årsager til, at jeg måtte stå af efter 24km. Jeg havde løbet alle mine langture op til løbet uden problemer med den fod. Og jeg havde også uden besvær løbet ½halvmarathon i 1.18 bare 14 dage før.


Jeg betragter det som sort uheld dagen, og jeg mener bestemt ikke, at jeg havde fortjent den her. Hvad end folk så ellers mener.


Mit løb er indstillet for i år.  Det bliver højest til lidt småture på løbebånd, som opvarmning til anden træning.


Jeg nåede op på 2700 km i år.

I 2016 og 2015 løb jeg ca. 1800 km, så der er da lidt fremgang.  Tilbage i 2014 løb jeg 4500 km før jeg blev skadet i Oktober.


Til Januar starter jeg op med træningen mod København Marathon.


______________________________


27. Oktober 2017


Stiller op ihvertfald


Har nu været ude på 30 og 32 km. De 30km gik fint og følte mig klar og fit.


De 32 km gik også fint under turen, hvor jeg kørte med temposkift. Men jeg har så været fuldstændig smadret i ugen efter. Har særligt problemer i ryggen ligenu. Og så brokker anklerne sig også lidt :/


Men jeg røg også direkte fra de 32kmpå nattevagter 5 dage i træk.  På intet tidspunkt i løbet af disse 5 dage har jeg sovet mere end 3 timer i træk.  Det har været meget hårdt for kroppen.  Og når den daglige marathontræning skal passes, så er det ikke nemt, at lade kroppen restituere.


Idag skulle jeg så have løbet 32km igen. Men jeg må simpelthen opgive. Det bliver en hviledag istedet for. Efter en tur hos Opsteopaten i onsdags, hvor jeg fik tæsk med en kagerulle af jern, så var min restitutionstur i går på 11km, et helvede at komme igennem. Jeg kunne knap komme ud af sengen imorges. Så nu skal der lige ro på.   Jeg kommer ikke ud på de 32km, for i næste uge er der Aalborg halvmaratahon.  Og så kommer vi for tæt på marathondagen.


Så planen er at stille op i Valencia, og tage 5km ad gangen med langsomt udlæg. Jeg glæder mig enormt meget til oplevelsen, og jeg vil virkelig gerne ha sat mit X ved gennemført Marathonløb 2017.  Sidste Marathon ligger tilbage i 2014.


Har holdt et ugentligt km-snit på 65-68km de sidste 4 uger. Og 55-60km i snit de sidste 14-16 uger. Så lidt træningen har jeg aldrig løbet marathon på før. Så jeg forventer bare at gennemføre med skindet på næsen og begge fødder med hjem over stregen :)


_____________________________


4. Oktober 2017


Det ligner et marathon nu


De sidste par uger, har pilen peget den rigtige vej.  Jeg har været ude på 24 km og 27 km uden problemer.  Og på fredag håber jeg på en god 30km tur.  Så begynder det at ligne noget, jeg kan bygge på.  Der er 6 uger til mit marathon, og formen er sådan set ganske udmærket. 


Vil nå 32 km et par gange inden, og bruger Aalborg (Salling) ½ marathon d. 4 November, som en test inden Valencia d. 19.


Hvis det hele flasker sig, så vil det være rimeligt, at gå efter en tid omkring 2.45.  Det vil jeg være godt tilfreds med.  Det har været nærmest umuligt, at holde noget struktur i træningen. Og kvaliteten har været begrænset til spontane tempoture, efter kroppens tilstand :) 


Det er først nu, at jeg kan holde lidt struktur de sidste 6 uger.  Mængden har jeg aldrig fået op på det ønskede, og forbliver omkring 70-80 km. Tror mit gennemsnit bliver ca. 60km et halvt år op til marathon. Det er ikke optimalt, men det er vilkårene :)


_____________________________


19. September 2017Måske - måske ikke


Efter besøg hos osteopaten blev vi lidt klogere på foden.  Men jeg vil undlade at gå i detaljer her. 

Er foreløbig løbende, og marathon i November er ikke umulig.  Men det afhænger selvfølgelig af, om jeg kan få løbet de lange ture i den kommende tid.


Jeg holder mængden nede, og vil bare gerne have oplevelsen af, at løbe marathon igen. Tiden er jeg ligeglad med.


_____________________________8. September 2017


Ny modgang - Hvad nu?


Jeg gør alt det rigtige, og alligevel skal jeg ikke slippe for irriterende problemer.  Det er min venstre mellemfod, som låser igen.  Man kan kalde det for et "hold i foden".  Den knogle (naviculare) som sidder på inderside af fod, hvor svangen er højest, den kiler sig fast og forhindrer fodens normale bevægemønster.  Og det går galt ved hvert skridtafvikling under løb, hvor belastningen er høj.


Jeg havde det samme problem for et ½ til helt år siden.  Her fik jeg jævnligt manipuleret det væk hos kiropraktor. (led frigørelse), og det forsvandt efter et par måneder med jævnlig behandling.   Det kan også være det gør det nu, men i en stund, hvor jeg ikke kan løbe mere end 10km, så er et marathon i November usandsyneligt.


Hvorfor jeg låser, er vi aldrig kommet nærmere.   Men det er sandsyneligt, at det er gamle skader, som har ændret hele biomekanikken foden. Jeg har netop været udsat for rigtigt meget i den fod siden 2012.    Herunder ankelskade, stiv storetå, svangsene betændelse, nedsunken forfod, træthedsbrud, bristet lisfranc ligament og så de her låsninger i ny og næ.


Jeg tygger på det hele i øjeblikket. I næste uge, tager jeg en beslutning, efter et par behandlinger og løbeture.


_____________________________8. August 2017


EMACS EM halvmarathon for veteraner 35+ - Aarhus d. 6. August


Det var dagen, som for længe siden var udset til, at skulle være en fest. Men omvendt er det også ved at være længe siden, at jeg selv aflyste denne fest.  For jeg er slet ikke der, hvor jeg kunne have løbet med om medaljer, som håbet ellers var, på et tidspunkt.

Alligevel ender jeg kun 10 sekunder fra en guldmedajle for hold i min aldersklasse. Det er selvfølgelig lidt ærgeligt at finde ud af bagefter, for så havde man nok fundet lidt mere energi til en slutspurt.


Optakten til løbet har været lidt lunken. Jeg har hygget mig lidt rigeligt, og har løbet for lidt simpelthen. Min indstilling til træningen har været lidt svækket, og regnvejret har for tit tabt til mit komfortable "jeg".  Dog fik jeg en fornuftig 10km træningstur, 14 dage før, i tiden 34.45 min.  Den har jeg så hvilet lidt i, helt frem til løbet.  Den tilgang ligner mig slet ikke.  På den anden side, så finder jeg fornuft i, at tænke længere frem mod mit marathon i November, og derfor har den rolige tilgang, heller ikke øget risikoen for yderligere skader.


Det er først da jeg henter mit startnummer om lørdagen ved Ceres Park, at jeg lige får pisket lidt gejst i systemet.  OK, nu glæder jeg mig til imorgen-agtigt. Og når man sidder derhjemme hos forældrerne i Aarhus og sætter startnummer på singletten, så føler man sig uovervindelig :)


Det summer overalt om morgnen i startområdet. Og alle steder jeg kigger hen, står der folk jeg kender. Jeg spotter dem alle blandt de mange udenlandske atleter. Vejret er heldigt. Og jeg føler mig sgu klar.  Jeg kan ikke sætte en finger på noget ved kroppen. Den har i længere tid nu, været noglelunde fit. Men den skal presses nu. Og det er over længere tid, hvilket ikke er prøvet i meget lang tid. Så nu skal den sgu bestå testen.


Starten går. Og det tager lige lidt tid, at komme ud, hvor der bliver plads til at løbe udenom den store masse, af gamle mænd. De har alligevel formået at luske sig op forrest i startrækkerne.  Men hva faen.... jeg kunne jeg selv ha lusket, hvis det var så vigtigt.


Jeg kunne godt tænke mig at løbe 1.15 time idag. Det vil være et rigtigt dejligt pejlemærke at få sig til selvtilliden og den kommende marathontræning. Men det kræver, at jeg holder et tempo omkring 3.30 min/km. Og det er snabt alligevel.  14 dage før, var jeg døden nær, ved at holde 3.28 på 10km. Men en ting er solo-træning, noget andet er konkurrence. Så det var stadig målet.


De første 5 km løber jeg i 17.17 min (3.26 min/km). Det går jo fint i starten. Udlægget er lidt hurtigere end planlagt, men det er også lidt styret af de forskellige grupperinger, som der opstår. Det gælder om at finde en god gruppe og komme ind i lidt samarbejde. Der er alligevel en god vind, så der er meget at hente ved at lægge i læ. 


Men der bliver sgu aldrig rigtigt noget samarbejde. Det er for rodet. For mange pisker lige pludseligt afsted og falder tilbage igen. Det er lidt irriterende. Jeg kommer til at løbe rundt derude i ingenmandsland og lukker huller. Og efter 7-8 km får jeg ondt i maven. Venstre side igen, som da jeg i Maj fik voldsomme mavesmerter til Sildeløbet i Nibe. Det gik helt galt dengang.  Men heldigvis kan jeg holde det lidt i skak ved at sænke tempoet øjeblikkeligt. Det må ha set tosset ud, for jeg var lige løbet fra en gruppe for at lukke et hul, og så går jeg i stå, falder ned til gruppen igen og lader dem løbe fra mig. Gad vide hvad de har tænkt :)

De næste 5 km løber jeg derfor langsommere i 17.46 (3.33 min/km).  Samlet for 10 km 35.03 min


Jeg løber de næste 2-3 km helt alene og prøver at holde lidt stand i forhold til maven. Retter mig op, fokus på vejrtrækning osv... Og det lykkedes faktisk, at komme helt af med maveproblemerne... Fedt nok.  Men jeg er stadig alene, og nu rammer vi havneområdet og så er der bare latterlig modvind uanset hvad retning der løbes i.  Den er mega strid, og den koster kræfter.  Men det gør det for alle.  Og således lukker jeg mine øjne og tænker på alle træningsturene i stiv modvind henover åbne marker, hvor jeg bor. Og så indhenter jeg intet mindre end 2 ensomme lykkeriddere i min egen aldersklasse M40-45. Den første er ham tyskeren på billedet ovenover. "Alles ist vorbei mein kammerat"

Turen fra 10-15km bliver løbet i 17.57 min (3.35) Det er ikke meget jeg har smidt på maveproblemer og den friske vind, så det er kun tilfredsstillende.


Så går den lange tur hjem fra havnen i modvind. Helt fra den yderste nordlige spids ved det nye moderne boligbyggeri og 4 km langs havnen til tangkroen, hvor vi drejer 150 grader og løber den næste km opad bakke.  Tak for kaffe, den er begyndt at gøre nas nu. 


Jeg spotter en dansk M40 løber i det fjerne. Det er lige omkring Dok1 Kulturcenter.  Jeg aner ikke hvor mange M40 løbere jeg har foran mig. Jeg ved bare, at jeg er langt fra medaljer. Men jeg skal da alligevel lige prøver at nakke ham her gutten, som er ligeså hvidhåret som jeg selv.  Så jeg sætter sejl og glemmer, at jeg ikke har flere kræfter.  Det tager vel  1-1,5km  at hente ham, men det lykkedes og vi udveksler lige i superkorte vendinger, at tanken er ved at være tom for begge... noget i den stil ihvertfald.


Fra 15-20 siger tiden 18.57 min (3.43). Så den gør ondt nu. Og jeg kan så bare drage den konklussion, at udholdenheden ikke var der, og jeg ikke er bedre lige nu. Den er ikke længere.... ikke  så meget pyldreri der.


På den sidste km forsøger jeg at sætte den anden danske M40 løber af.  Får slået lille hul, men aldrig rigtigt noget alligevel. Og så dør helten og bliver overhalet igen af en klogere gammel mand på dagen. Kæmper mig ind 10 sekunder efter ham i tiden 1.16.38 time. (3.36)


Jeg ender som nr. 38 samlet af alle EM atleter. Slutter som nr. 7 i min aldersklasse. Det er sgu meget godt alligevel. Er tilfreds.


Men det danske hold i min aldersklasse vinder så guld i holdkonkurrencen. De 3 bedste fra hver nation tæller med, og jeg lod 3. manden løbe væk med 10 sekunder sgu. Så ingen medalje. Øv.


Nu er det tilbage på landevejende i Nordjylland. Marathon er det ene mål..... det andet er, at træne klogt :)


_____________________________


12. Juli 2017


En måned er løbet


Intet nyt er godt nyt siger man. Og det er da heller helt forkert i mit tilfælde.  Men er ej heller prangende.

Der er hele tiden lidt småting hist og pist, som følge af behandlingen. Ikke nogle alvorlige ting, men bare noget som gør, at jeg ikke kan træne 6-7 gange om ugen, men holder mig til 4-5 gange om ugen.  Og så er det klart, at jeg ikke kommer op og får den mængde jeg gerne vil op på. Men jeg løber og er efterhånden kommet godt efter formen.


Jeg har valgt fuldstændig, at droppe intervaller af under 2km længde.  Så min kvalitet består af lange intervaller 2-4km, korte tempoture og så nogle længere ture i et tempo, som jeg håber at løbe Marathon i til November.   Og det går fint med det.   Hver gang jeg er hos osteopaten er der fremgang, så jeg er ret sikker på, at jeg kommer til at løbe et godt marathon sidst på året.


D. 6 August løber jeg veteran EM i ½marathon i Aarhus, men det bliver uden, at have trænet specifikt op til det. Det har ikke været muligt, så jeg kommer til løbet med den form jeg har.  Men jeg håber og tror på en tid omkring 1.15 time.  Det bliver Ihvertfald mit udlæg :)


Efter EM er der 3 uger helt rolig opbygning uden intevaller, og så tager jeg fat på min marathontræning.


_____________________________12. Juni 2017


Har slikket mine sår lidt


Mange har skrevet eller kommenteret det, når jeg er mødtes med dem, her i ugens løb. Og ja, det var skidt ved grundlovsløbet, og jeg var bare rigtigt skuffet. Allerede i Januar var mine tanker på dette løb. Det var mit mål hele tiden.  Jeg var bare helt tom indeni, fordi det gik som det gjorde.

Derfor kom frustrationerne til udtryk i min forrige opdatering.   


Jeg er selvfølgelig ikke færdig med at løbe konkurrencer, men det var tanker som disse, der i timerne efter løbet borede sig fast.  Jeg kan godt løbe, og jeg er fri af de fleste skader/følgeskader jeg har været igennem længe.  Den øjeblikkelige turbulens er en følge af min behandling. Jeg kunne i virkeligheden skrive en hel bog, om hvad det er jeg har været igennem og hvad osteopaten arbejder med.  Anatomien og de fysiologiske reationer i mit skadesforløb er et rigtigt interessant studie faktisk. Og jeg har meget stor interesse for, at dyrke forståelsen bag det hele.  Og af den grund er jeg også fortrøstningsfuld, og afventede.  Afventende på, at min krop kan begynde at matche min form, som ikke fejler noget. 


Imorgen skal jeg besøge min osteopat igen. Så må vi se, hvad han så finder på.


Jeg skal selvfølgelig stadigvæk løbe EM halvmarathon August, og jeg satser også på CPH halvmarathon (hvis de ydre rammer flasker sig).  Men det bliver som små "bump" på vejen mod mit marathon. 


Update 13 juni:


Efter 21 rolige kilometre (4.32) i går uden nogle som helst problemer, så stod den på et morgenbesøg i Aalborg hos osteopaten. 

Og for første gang, siden jeg kom ind den første gang i Januar, så er der nu fuldstændig symmetri i fødder og bækken. Men dermed er problemerne ikke løst helt endnu. Når jeg sidder på briksen og lader mig falde forover med hovedet hængende ned og lukkede øjne, så falder kroppen skævt til venstre. Den sammenhæng skal findes i min øvre venstre ryg, (som jeg også har haft ondt i længe - særligt om morgnen), og så min venstre lårhase, som er voldsomt opspændt.  Det kan være det, som trigger min iskias og stadig fører til overkompensering af balle og lyske. (TFL muskel og M. Satorius i særdeleshed).  Så det er fokus i øjeblikekt.


Jeg er gået hjem med nogle genial øvelser til iskias, som skal laves hver dag de næste 3-4 uger.  Og så er jeg bestemt optimist på en snarlig bedring og et fuldt funktionsdygtig bevægapperat.


_____________________________


6. Juni 2017


Grundlovsløbet


Det skulle have været en fest, men det blev det ikke. Og så fristes jeg ellers til at stoppe beretningen her.....  Jeg er mildt sagt skuffet og vred over de fortsatte problemer. Hvor længe skal jeg prøves af på denne måde? Er det ved at være det? Skal jeg stoppe med at løbe konkurrence? Tankerne fløj rundt i knolden i nat.  Jeg er bare frustreret, og jeg tænker at aflyse alle løb nu. 


Jeg vil gerne løbe Marathon til November, så jeg kunne jo nøjes med at have fokus på det? Det vil uden tvivl være den bedste løsning. Men der er LANGT til November. Jeg er tilmeldt Aarhus ½ marathon på Søndag, men ved ikke om jeg tager afsted. Der er flere ting i det.  Køreturen derned koster penge jeg egentlig ikke har. Drengene skal passes imens jeg løber, hvilket ikke har været så nemt at få ordnet.  Men er det det værd? Hvis nu bare den "gamle" idiot skal ned og lave en ny dårlig oplevelse og udgå??  Nææ.... tror det ikke.


Hvad gik så galt denne gang?


Tja... Same F* shit altså....  Planen var gns. 3.20 på toppen af  Møllebakken (km 5) Og så skulle resten tages, efter dagsformen. Så de første 4 km skulle løbes til et snit mellem 3.15-3.17, så der var lidt at tabe på bakken.  Og det gik fint de første 2 km med 3.15 og 3.16, men så begyndte det også. Først med Iskias, som hurtigt begyndte at jage ned i højre ben, og gjorde mit løb haltende. Og som noget nyt, begyndte det oså at jage opad i lænd/ryg.  Og kort tid efter kom snerten af mavekramper i venste side igen, som ved sidste løb.


Og så gad jeg ikke mere. Bandede højlydt, da jeg rev mit nummer af brystet og gik tilbage gennem byen.  Det her løb er ikke som alle andre. Det her løb er hjemmebanen. Det er det løb man gerne vil gøre det godt i. Det var det løb jeg gerne ville vise byens folk og løbere, at jeg ikke var helt færdig med at løbe hurtigt. Men det var jeg.....


Skal lige sunde mig. Tillykke til Gregers Rye Christensen for en flot sejr i 33.10 min, og undskyld jeg ikke kunne tage udfordringen op imod dig. Der kommer heldigvis flere år.


Og så skal jeg nævne 2 af mine løbere, Kasper H. Nielsen og Danny Dunker, som begge satte imponerende nye personlige rekorder. Stærkt drenge :)


Kasper skar 2.04 min af sin tid fra sidste år og løb 37.25 min i år. Det rakte til en 5. plads (Nr. 19 sidste år)

Danny skar 5.34 min af sin tid fra sidste år, og løb 39.23 min i år. Det rakte til en 20. plads. (Nr. 66 sidste år)


_____________________________31. Maj 2017


Lidt stilstand


Det som startede med mavekramper ved Sildeløbet for 14 dage siden, det skulle vise sig at blive en længere periode med smerter.

Jeg har således "næsten" ikke løbet i 14 dage, hvilket selvfølgelig er en urimelig udfordring i forhold til de mål jeg havde med Grundlovsløbet d. 5 juni og Bestseller halvmarathon i Aarhus d. 11 juni.


Når ikke jeg kan træne som jeg gerne vil, så føler jeg mig hurtigt dvask og ude af form. Det er frustrerende, og jeg hader når jeg ikke kan komme ud og få mit fix.  Sådan har jeg ikke haft det før. Ihvertfald ikke på samme måde.  Tror bare jeg er ved at være så træt af, at være skadet gennem 3 år, at jeg ikke orker mere modstand. Jeg savner så meget, at vende tilbage til de store halv og helmarahon og kunne udfordrer sig selv til grænserne, uden at tænke på om kroppen kan holde. Men kun have fokus på højest mulige tempo.


Men når man er igang med en langvarig behandling i osteopati, så vil der bare komme nogle forandringer i kroppens bevægeapperat, efterhånden som behandlingen skrider frem i rigtig retning. Og det var hvad der skete nu.  Derfor reagerer kroppen promte på belastningen. Det var ikke til at vide, da jeg i 6 uger før sidste behandling havde løbet med ca. 80km om ugen inkl. kvalitet.  Så der skulle heller ikke være nogle problemer i at løbe et halvmarathon i godt opskruet tempo efter behandlingen ville jeg mene.  Men det skulle jeg alligevel komme til at fortryde.

Hele højre side har været plaget i lår, lyske, hoftebøjer, sædemuskler, knæ og fod.  Og med i pakken fik jeg også afklemning på iskiasnerven, hvilket er utroligt ubehageligt, og gør løb fuldstændig umulig.


Mandag aften søgte jeg hjælp.

DH massage i Vrå, som jeg af og til har benyttet mig af, som brandslukning på akutte problemer. Det plejer at virke, og det gjorde det også denne gang.  Dennis havde så også udvidet sine kompentencer til også at tilbyde akupunktur. En ny motode, som han lige ville afprøve på mig, hvor nålene placeres i led og ikke i medianerne, som ellers er mest udbredt.

Jeg havde kun 6 nåle placeret i ca. 5 min (der var ikke tid til mere). Men jeg oplevede at blive utrolig træt. Og efter som det var kl. 20 om aftenen, så var der kun energi til at hoppe i køjen derhjemme og stå op 9-10 timer senere.


I dagene inden, måtte jeg 2 gange stoppe med at løbe efter 100m. Det var umuligt.  Dagen efter besøget hos Dennis, løb jeg 2x5km (heraf den sidste tur på 18.22 min for lige at mærke efter). Det gik fint begge gange.  Og her på 2. dagen er der heller intet.


Så jeg stiller til start i Grundlovsløbet foreløbig på mandag, og så må vi se.   I aften er der onsdagsstævne i atletikklubben. Jeg løber 5000m og håber på at løbe under 17 min.  Kan jeg det, så er der stadig rimelige muligheder for en tid omkring 34 min til grundlovsløbet på en rute som er 9,7 km.


Update 1 juni:

Løb 17.05 min igår aftes i Aalborg. Inden løbet fandt vi sammen i en lille 3 mands gruppe, som havde samme mål på ca. 17 min.

Omgangene på banen (400m) skulle så klokkes sharp på 81-82 sek.  Og jeg må sige, at det var en forløsning at ligge der igen på banen og holde omgangstider (som i gamle dage næsten). Og at jeg tilmed løb meget kontrolleret med et ekstra gear hele tiden, gjorde det bare til en rigtig god oplevelse.

Med andre ord, så kom jeg overraskende nemt til de 17.05 svarende til pace 3.25.

Og kroppen den har det rigtigt godt stadigvæk.Løber noget forpint allerede efter 5 km til Sildeløbet, men kan senere lade mig hylde som vinder.


_____________________________


18. Maj 2017


God form men, udfordret på kroppen 


Siden sidst kørte jeg 2 uger mere, med over 80km. Og det gik rigtigt godt.  Med 5 uger omkring 80km følte jeg mig på vej.

Ugen efter har jeg så restitutionsuge, og får kun løbet 17,5 km. Og siden har jeg haft enormt svært ved at komme efter det igen. Har haft nogle dårlige løb, med en krop på halvt blus, som jeg føler det.


Om onsdagen i restitutionsugen var jeg til behandling hos Osteopaten. Og her var betydligt fremskridt, da hidtidige behandlinger gjorde, at han kunne komme dybt ind i lyske,sædemuskler og hoftebøjer. Han fandt frem til de steder, hvor det hele begyndte. Det havde ikke før været muligt pga opspændthed. En osteopat arbejder bagud og løsner op for de seneste symtomsmerter først, og så stille og roligt til det, som har udløst det hele. Der kom vi nok til den onsdag.  Jeg led på briksen, så det var stor trøst at høre hans positive tilbagemeldinger, som behandlingen skred frem.

Jeg ved det skal gøre ondt, for at blive godt. Men siden behandlingen har der været sat skub i en masse ting i hele min nedre maveregion.  Og det som jeg følte af ubehag i højre side, hvor han arbejdede, det har flyttet sig til venstre side.   Og i det hele taget føles det som om, at der er sat en helt ny kropsdel i, som skal "løbes" til og accepteres af kroppen. 


Det kulminerede lidt i går aftes (onsdag d. 17), da jeg skulle teste min fysik på halvmarathon ved Sildeløbet i Nibe. Jeg havde løbet 6x500m intervaller om mandagen, bare for lige, at få lidt speed i benene efter restitutionsugen. Men allerede i mandags var jeg utrolig træt og uoplagt. Kroppen ville bare ikke og måske skulle jeg have lyttet og afllyst testen i går aftes. Jeg var godt øm om tirsdagen.


Planen havde hele tiden været, at holde et tempo på 3.40 min/km (1.17-18 time), for at mærke mig selv og hvordan fysikken ville være på en længere tur i opskruet tempo. Jeg skal helt klart være i stand til at løbe, endda endnu hurtigere end det, pp nuværende tidspunkt. Så jeg så det som en selvfølge, og så kun frem til det med stor tro i ugerne op til.


Men på dagen vidste jeg godt, at det kunne blive hårdt. Jeg var træt. Èn ting var det med behandlingen hos osteopaten og følgerne derfra, noget andet var min søvn, som jeg havde været enormt udfordret på de sidste 4 døgn. Er vant til 6-8 timer, men har kun fået 4-5 timer de sidste 4 nætter.


Starten går så kl. 18 og jeg holder fast i min plan. Jeg løber helt forbløffende let de første 3km. Tiderne siger 3.31/3.39/3.34. (På 2.km blev jeg vist forkert og kom på afveje, derfor den lidt langsommere tid der) . Men det går virkeligt nemt, og vejret er super skønt. Luftfugtigheden er ret høj, men det havde jeg taget højde for, og havde forberedt mig ved at være fuldt hydreret.  Men bedst som jeg løber der, på vej mod  4.km og drømmer om store præstationer igen, så kan jeg godt mærke, at der er noget med maven, som ikke skal være. Det føles lidt som sidesting i venstre side til at begynde med... men det plejer nu at sidde i højre side. Det kommer bare buldrende og rammer mig hårdt. Snart bliver det rigtigt slemt, og jeg oplever mavekneb/kramper og en jagende fornemmelse fra navlen, langs hoftebøjer og dybt ind i venstre lyske.  Det er sgu rigtigt skidt, og ret hurtigt "Fucker" jeg min plan og prøver at finde et tempo/vejrtrækningsrytme jeg kan holde ud.  Jeg runder de første 5 km i 18.06 min, og herfra er det slut med tempo under 4.00.


Jeg mindes ikke et løb, hvor jeg har følt mig så meget ude at skide. 21km synes uendeligt med de smerter, og jeg tænkte kun på 15km mærket som mål. Herfra skulle jeg nok komme hjem.... om jeg så skulle gå.  Hver gang jeg løb nedad eller tempoet lige røg lidt op igen, så var der tilbagebetaling i tørre tæsk til kroppen.  Men jeg holdte mig løbende i høj grad fordi, at jeg stadig førte løbet. Kiggede tit bagud og tænkte, at der da snart måtte komme nogle op bagfra?  Havde jeg ikke lagt der i førerposition, så var jeg stoppet.  Men så længe jeg kunne løbe langsomt og lave nogle dybe vejrtrækninger, så kunne jeg lige hænge sammen. Så lå motivationen i, hvor længe jeg kunne holde de andre bagved.


Ved 13-14 km var der virkelig krise. Det var var ret kuperet terræn og det ødelagde alt rytme. Én enkelt gang måtte jeg lige stå stille et øjeblik og afbyde smerten. Kunne slet ikke rette kroppen op på det tidspunkt.  Efter en voldsom bakke som strakte sig det 15.km, så er jeg psykisk ovenpå igen. Kunne se langt i landskabet, og bagtil var der ingen i syne.  Min puls var roligt, og er sikker på at jeg løb hele løbet i den rolige zone. Det var kun maven, som modarbejde mig. Var aldrig presset på form. Og skulle der komme en op bagfra, så ville jeg bide mig fast og vinde spurten. Tænk så uovervindelig man kan være i sine tanker :)  Men det hjalp mig helt sikkert igennem at tænke sådan.


Der kom aldrig nogle, og de sidste 2 km var der lidt ro i maven, uden at det dog var nogle fest overhovedet.  Jeg var enormt lettet over at komme i mål, og jeg har aldrig været så taknemmelig for min præmie, som var et par sko og en røget silld fra det lokale røgeri.  Den var løbet hjem på viljestyrke :)


Tiden blev 1.24 ca.  Meget langt fra oprindeligt mål.  Og jeg er knap så sikker på egne evner lige pt.  D. 11 Juni er det Bestseller ½marathon i Aarhus. Målet har hele tiden her været 1.15 time.   Det kræver ihvertfald en snarlig bedring, som skal hjælpes på vej af lidt ro. Og det fjerner nødvendig kvalitet i træningen.   Så ved ikke hvad jeg skal forvente. Jeg tager den lidt med ro i hvertfald.


_________________


24. April 2017


Træningen giver afkast


De sidste 3 uger er ugesnittet 80km, og det fungerer rigtigt godt.  Jeg begynder at føle mig let løbende derude på landevejen.  Jeg er nu 8 uger inde i programmet med kvalitet, og det mærkes ikke rigtigt på kroppen. Kun på formen :) 

Jeg holder dog stadig igen med farten for at skåne kroppen.  Skulle jeg løbe efter pulsbelastning, så skulle jeg løbe en hel del hurtigere og det vil ikke være klogt endnu.  Men det rolige løb gør også bare, at jeg får mest muligt ud af den kvalitet jeg løber. Jeg er fint restitueret hele tiden.


Den igangværende træningsuge ser sådan ud:


Mandag

14 km Moderat tempo 4.00

Tirsdag

10 km Rolig tempo 4.30-4.40

Onsdag

5x1200m interval tempo 3.20 ca

Torsdag

10 km restituiton

Fredag

24 km LSD tempo 4.30-4.40

Lørdag

10 km Rolig incl. 12x100m

Søndag

Fri

I ugerne frem mod d. 5 juni løber jeg en coopertest, 3 x 5000m løb og en halvmarathon. Det kommer til at udgøre meget af min kvalitet. Jeg vil gerne lige ned omkring 16.15 min på de 5 km. Og omkring 1.16 time på den halve marathon. Det vil jeg være rigtigt godt tilfreds med.


2. påskedag løb jeg "Forrest to the Bay" ved Blokhus. Et løb som er vokset op på rekort-tid og blevet en favorit i det nordjydske med næsten 900 forhåndstilmeldinger.  Det er et udfordrende løb med strand, klitter og masser af små stejle bakker.  Men 5 km ruten skulle efter sigende blive inde i skoven på de små stier, og altså ikke så slem. Så den havde jeg længe udset mig, som en udmærket formtest :)


Jeg ville forsøge at holde mig under 17 min, men det gik slet ikke.  Efter en hæsblæsende start, hvor 3-4 stykker løb som om de havde stjålet de sko de løb i, så drejde vi op i nogle små smalle mudrede spor igennem skoven. Det kræver en masse sidespring, afvigende løb og konstant opmærksomhed på, ikke at glide i de fedtede kurver.  Hurigløberne fra starten af, falder snart tilbage og bliver indhentet af virkeligheden.... Undtagen én af dem faneme.  Hvor kom  han lige fra?  Han forsætter igennem pløret og er snart helt udenfor rækkevidde.  Senere finder jeg ud af, at det var Jens Søndergaard Jensen fra AGF, så fair nok :)  Han løb under 31 min på 10km til DM 1. april og blev nr. 8, hvor jeg blev nr. 99.  Så jeg trykkede på "skidt-pyt-knappen" og undlod at lave en dybere analyse af, om jeg kunne have gjordt noget anderledes.... Jens løb 17.05 min - Jeg røg igennem slusen på 17.55 min som nr. 2 og en god flaske vin rigere og et gavekort til en tøjbutik i Blokhus.______________________________________


5. April 2017


Uge 12 og 13


Jeg er gået i gang med et 12 ugers program til Grundlovsløbet i Hjørring d. 5 Juni.   Har ikke noget egentligt mål, men vil gerne gøre en god figur i netop det løb, som jeg holder meget af :)  Meget af kvaliteten i programmet er deltagelse i en række løb, som løbes med ca. 90%.


Bevæger mig ind i den 5 uge nu, med farttræning igen.  Det er i høj grad en tilvænningsfase for kroppen igen, at skulle udsættes for belastningen. Og jeg har da også været godt brugt og oplevet masser af muskelømhed i specielt læg og haser.  Men kun få gange har jeg måtte aflyse/udsætte tempo på den baggrund.  Mængden øges ikke betydligt i denne fase.  Den lægger på ca. 65-70km indtil nu, og topper på 80-82 i dette program. Dog laver jeg ingen nedtrapning mod grundlovsløbet, da det er et forstadie til Veteran EM i halvmarathon d. 6 August.  Så mængden øges igen efter 5 juni :)


Var hos osteopaten d. 31 marts til et opløftende tjek. De ting jeg render og laver hjemme på stuegulvet bære frugt.... Faktisk er det de ting, som jeg er holdt op med at lave, som udgør den største positive forandring. Der er ved at være god balance i den måde kroppen arbejder på, modsat før. Gamle spændinger bliver løsnet op igen, og jeg har ikke mindst frigjort min højre side for sin belastning, som har betydet ALT i alt for lang tid.  Men ligesom kroppen har været skævt belastet i lang tid, så tager det også tid at vænne tilbage igen.   Så jeg er langt fra færdig med behandlinger.


Søndag i uge 12 deltog jeg i et 10km løb i Aalborg Øst. 


Det var første rigtige løb i meget lang tid, så det var en fed fornemmelse bare at hente sit startnummer og sidde stille og roligt at gøre sig klar. Og så ud og varme op stille og roligt og se de andre løbere, deres forberelser og forventningssnak :)

Min egen målsætning var at måle mig selv lidt, for at mærke hvor jeg var.  Havde kun løbet ultrakorte intervaller og lidt progressive tempoture.  Men jeg ville gerne opleve min fysik ved at løbe under 36 min, så det var planen at forsøge at holde et pace på mellem 3.30-3.35.   Og så håbe på, at der var nogle til at trække.

Det var der så ikke rigtigt.  Der løb 2 foran den første km, så lod jeg dem løbe, for deres tempo var hurtigere end jeg turde forstætte med at følge efter i.

Og det blev også rigeligt hårdt at holde mit eget tempo.  Det var bestemt ikke en flad rute, og der var utroligt mange 90graders sving.   

Efter 3-4 km snappede jeg godt efter vejret, og tænker det er for hurtigt og at jeg havde sat barren for højt.  Tempoet var ca. 3.30 i snit, så jeg kunne trække lidt i bremsen.    De 3 næste km løber jeg vel 3.35-38 ca, og så kommer jeg overraskende godt ovenpå igen.  Jeg vænner mig til farten og kontrollere min vejrtrækning.  (Den har jeg arbejdet meget med i min skadeperiode).

Den ene af de 2 forreste løbere er smidt af i fronten, og ham kommer jeg op til uden at anstrenge mig yderligere. Han lægger sig ind bag mig, og det havde jeg ikke lige lyst til, så jeg sætter ham af på en bakke og efterlader ham.   Der er 150-200m op til den forreste, men jeg overvejer slet ikke at løbe ham ind.  Det handler om min egen målsætning.


Sætter dog lidt tempo på den sidste km, men det bliver ekstra hårdt, da ruten viser sig at være 600m længere end beregnet. Det var lidt øv, at man ikke havde vist det på forhånd, men sådan er det jo.   Det betyder jo også at jeg ikke kan bruge den officielle tid på løbets resultatliste som sagde 37.23min.

Min egen tid på 10km sagde 35.20 min og et pace på 3.32. Og det forholder jeg mig selvfølgelig til :)   Jeg sikrede mig, at alle de andre også havde løbet 600m for langt.  Og det viste sig, at folket bag løbet godt var klar over det.... hmmm!


Lørdag i uge 13 deltog jeg i 10km DM i Middelfart.


Et løb som har deltagelse af hele den danske løbeelite, subelite og supermotionister som alle løber langt over 100km hver uge :)  Med andre ord, så er det "toppen af poppen" inden for løb. Her skulle jeg prøve at følge op på forrige søndags udmærkede og tilfredstillende præstation på 35.20 min.   Og i et felt som ved dette løb, så er der masser af grupper at lægge sig i læ af. 


Turen starter fra Aalborg kl. 10, hvor vi samles i et par biler ved atletik stadion og kører til Middelfart.  Der snakkes om løb.... sådan er det bare :) Og det er fedt at være en del af igen.

Vi ankommer, klæder om og render rundt i den bedste summen af løbestemning overalt.  Der skal hilses, og jogges med de andre.   

Damerne løber først, så der skal heppes inden Herrene gør klar til deres løb. Og pludselig står jeg der igen mellem alle de hurtige løbere... Jeg placere mig pænt nede midt i feltet, for jeg skal sgu ikke trampes henover.  Dagens målsætning er 30 sekunder hurtigere end ugen før, altså ca. 34.50.  Men under 35 min vil være et godt resultat.  Ruten er helt flad (næsten) og er 4 omgange.  Der er en smule vind, som man helst ikke skal ud og lægge alene i, men det kunne bestemt være værre.  Så gode forhold.


Løbet skydes igang, og det går hurtigt.  Den første km er løbet, før man rigtigt kommer igang. Uret siger 3.23, hvilket er lidt hurtigt men OK på en første omgang. Men jeg er dog tro ved eget pace og holder mig tilbage.  De næste 3km lægger jeg bare i en klump og lader mig suge med. Det er jo meget fint, men også farligt hvis man slumre hen. Tempoet sniger sig over 3.30, så jeg åbner op og begynder at lukke huller til små grupperinger foran.  Men for fanden.... Det viser sig at være noget hårdere, end påregnet.  Det ender med et mønster, hvor jeg på medvindstykket forsøger at komme op til en gruppe, men ikke når dem før modvindstykket kommer. Og så bliver jeg fanget og løber alene i modvinden, så gruppen foran trækker væk igen.  Så løber jeg dem ind på medvindstykket, men når dem ikke..... og så gentager det så 3gange.... Tsk tsk!   

 


Det bliver et meget hårdt løb på de sidste 3-4 km, men det kan jeg takke mig selv for.  Jeg er bare ikke bedre ligenu.... ting tager tid og kræver tålmodighed.  Jeg er ikke skuffet eller noget, jeg har tro på mig selv og løbet idag er et skridt mere i den rigtige retning.


Tiden ender med at blive 35.01 min og et pace på 3.30.


Det rækker til en plads ved DM som nr. 100.  (af 248) Det beyder jo at 99 løber under 35 min på 10km, som igen betyder et ret stærkt felt :)

I min aldersklasse 40-45 år bliver jeg nr. 13


Det har jeg tænkt mig at ændre lidt på til næste år :)


De næste løb er:


17/4  Forrest to the Bay (Blokhus)  5 km

17/5  Sildeløbet (Nibe)  5 km

21/5  Aalborg løbet  10 km

28/5  Bøgstedløbet 10,5 km

5/6 Grundlovsløbet (Hjørring) 10 km

11/6 Aarhus ½maraton

18/6 Limfjordsløbet 14km

6/8 EMACS Aarhus ½ marathon (EM veteran)

17/9 Copenhagen half


______________________________________21. Marts 2017


En opdatering


Afventer 5. besøg hos osteopaten i næste uge. Og der er virkelig sket forbedringer. Efter at venstre side er begyndt at tage fra, så har de sidste måneder været en gradvis tilvænning.  Og I dag er der kun lidt almindelig forventet muskelømhed I hoftebøjer, lyske, hase, læg og lår. 

Pga den tilvænning har jeg ikke øget mængden. Den ligger stabilt omkring 60-70km.   Og det har gået rigtigt fint i en lang periode nu.


Langturene er 20km+ igen og kvaliteten har sneget sig langsomt ind I træningen de sidste 14 dage.  Jeg er startet op på et 10km program til Grundlovsløbet I Hjørring I Juni.  Og perioden bliver krydret med en 5-6 løb.  Det glæder jeg mig helt vildt til, for det er meningen med det hele... altså at få et nummer på brystet :)


Løb i Lørdags det første løb, som var et terrænløb i jernbane-regi. Et meget hårdt løb, som blev løbet fornuftigt uden at løbe sig ud. Det var træningen som var 1. prioritet. Og det samme gælder de næste løb i rækken.  På Søndag løber jeg 10 km I Aalborg, og d. 1 April er det DM 10km landevej i Middelfart. Og det bliver skønt at være med der, efter 3 års pause fra det selsskab.   3 år faneme.....


Mængden øger jeg ikke betydeligt i perioden frem til starten af Maj.  Jeg har fundet mig et ståsted i øjeblikket, som passer mig fint.


Så status er at det går godt og kvaliteten i træningen går stille og roligt fremad.   Jeg sætter mig ingen mål for året med tider, men ser hvor træningen bærer mig hen.


______________________________________


9. Januar 2017


En markant ændring i kroppen


Det 2. besøg hos Hasseris osteopati satte virkelig skub i nogle ting.  På de 3 efterfølgende løbeture oplevede jeg, at jeg blev meget muskeløm i både højre og venstre side. Specielt kunne jeg mærke venstre side i området ved højftebøjeren og den ydre lårmuskel.  Så jeg er meget positive over, at osteopaten har fået min venstre side til at arbejde igen.  Det skulle meget gerne stoppe overbelastningen i højre side.


Jeg nåede i uge 1 at løbe mine 70km.  Det er helt fantastisk at komme hertil, og føle at det hele bare spiller igen. Der er kun én vej nu :)

Mængden stiger ikke mere i Januar.  Uge 2 bliver en hvileuge med 35-40km.  Uge 3 og 4 hedder så 65km og 70km.  Det tror jeg er meget fornuftigt.

Herfra er planen 75km og 80km i uge 5 og 6, inden turen går 14 dage til Thailand med hele familien og begrænset træning :)


Fra uge 10-22 starter jeg, hvis alt er godt, op på et 10km program. Glæder mig til at mærke mig selv igen til den tid.


______________________________________


31. December 2016


God afslutning på året


Jeg er ved at finde den berømte melodi igen, og kan gå 2017 I møde med en god fornemmelse I kroppen. Det rolige løb og den langsomme genoptræning er ved at give pote.  Jeg har løbet med stor tålmodighed og viljestyrke, og det lønner sig. Foden har ikke voldt mig problemer de sidste snart 3 måneder.

Min lyst til at komme tilbage og skabe nogle gode, hæderlige resultater er stor... meget stor
Året 2015 sluttede ret brat efter 3. genoptræingsforsøg, så 2016 blev indledt af et 4. og noget mere intelligent forsøg.  Det gik godt, men så kom sommeren og jeg blev lidt overmodig. Så både mængde og intensitet steg for meget. Jeg deltog i nogle løb, jeg skulle ha holdt mig fra.

Det gav en tilbagegang, men dog ikke mere end at jeg holdte mig løbende. 

De sidste 3 måneder er gået godt uden smerte, og kurven er således vendt igen.  De sidste 8-10 uger har budt på ca. 50-55 km i snit pr. uge   Er pt. på 65km.Jeg har lært meget I 2016.  Har lært mig selv og min krop (herunder begrænsninger) meget bedre at kende.  Jeg har lært at lytte, og jeg har lært, at lære fra mig.  Mit løbestudie har lært mig rigtigt meget om anatomi og fysiologiske reaktioner.  Jeg synes det er voldsomt interessant og det er noget jeg vil arbejde meget mere med fremover.   Min egen skadesituation har været en plage uden lige, men også en lærerig oplevelse.   Det er noget jeg glæder mig til at inddrage, når jeg forhåbenligt får nogle nye løbere at arbejde med i 2017. Og så på årsplan fik jeg vendt skuden en lille smule fra 1688km i 2015 til 1811km i 2016.

Men de 2 sidste år taler sit tydelige sprog på denne statestik. Det er mit håb at slutte omkring 3000km i 2017


Mit mål i 2017 er først og fremmest at træne langsommere og klogere.  Og vil jeg satse på at blive hurtigere på de kortere distancer, som 5 og 10km.

Men jeg har også tilmeldt mig EM i halvmarathon for veteraner  d. 6 august i Aarhus, og her vil jeg rigtigt gerne nærme mig mit gamle nivau.


Men men..... der er længe til :)GODT NYTÅR TIL ALLE


____________________________________


18. December 2016


Forsætter stabil periode


Steraliseringen gav en pause på ca. 10 dage.  Det har helt sikkert været sundt for kroppen med pausen, men selvfølgelig også et lille afbræk i den ellers gode stime jeg var inde i. Men jeg er på igen og har løbet 40km og 50km i ugerne efter pausen.  Planen er så 57km i kommende uge og 65km ugen efter.   Og så går jeg forhånbentlig ind i det nye år med masser af håb.


Det er nu meget længe siden, at min fod har låst sig under en løbetur, eller gjort ondt på anden måde.  Så det er måske helt slut med den skade, som har plaget mig siden Oktober 2014.   Håber virkelig på det, så jeg kan fokuserer 100 procent på den anden skade i bækken/hofte regionen.


  Jeg var hos osteopaten d. 7 December.  Det var en god lang snak om hele mit lange skadesforløb, og vi kom frem til nogle helt fornuftige løsningsproblemer.  Det første der skal arbejdes intenst med, er hele min venstre side fra ankel til nakke.  Den arbejder nemlig slet ikke så meget som højre side, hvor jeg har alle mine problemer.  Han lagde mærke til ret hurtigt, at jeg var langt mere muskuløs og smidig i min højre side, som trækker hele læsset kan man sige. Venstre side bliver faktisk bare transporteret med.

Det hænger meget godt sammen med, at jeg hele tiden har følt min venstre side som en klippe der bare står imod og aldrig er øm eller noget (bortset fra venstre fod)  Og det interessante er så, at den manglende smidighed i venstre side giver et forøget nedslag på venstre fod, som har været plaget så længe.


Så det giver lidt mening det hele nu.   Og jeg glæder mig til at komme rigtigt igang med behandlingen.   Desværre havde han først tid igen d.3 januar, så det "løber" jeg lige stille og roligt og venter på :)


Jeg glæder mig til snart, at skrive om andet end skader på den her blog, for det må da bare være røv og nøgler at læse med om?  Det keder ihvertfald mig selv en hel del :)


____________________________________


24. November 2016


Stabil periode


De Sidste ca. 200km er forløbet rigtigt fint.  Har ikke haft nogle låsninger i foden, men har også holdt tempoet stabilt omkring 4.35 - 4.45. 


Til gengæld plager bækken/hofte situationen mig. Og af og til har jeg strålesmerter fra lænd og ned på yderside af læg.  Havde en nat for 14 dage siden, hvor jeg næsten ikke fik sovet.  Det er jeg rigtigt træt af efterhånden. Det har jo også stået på i 1½ år nu.    Så nu forsøger jeg at starte forfra hos Osteopat Michael Svenstrup i Aalborg.  Har en tid d. 7 December.


løbestilsanalyse er derfor udsat til efter behandlinger hos osteopaten. Det giver god mening.


Imorgen skal jeg steraliseres på sygehuset i Silkeborg.  Det betyder helt sikkert en pause fra løb den næste uges tid :)   Er ellers inde i en god periode med 49-53-55-60 km de Sidste 4 uger.


____________________________________


6. November 2016


Er da løbende


Så længe jeg løber roligt.  Så det gør jeg så.

  Min form er ellers relativ god, hvilket jeg beviste ved et Jernbanemesterskab i terrænløb midt i Oktober.  På de 10.8km (39.57min) var jeg kun 40 sek fra min tid på samme rute, sat et par år tilbage, hvor jeg var godt løbende. Det er en meget hård rute, så jeg er godt tilfreds.   Men det gik selvfølgelig i foden med det samme, og gav efterfølgende en uge næsten uden løb.


Nu har jeg banket hovedet ind i væggen adskillige gange, og er blevet enig med mig selv.....   Nu løber jeg bare roligt.   Jeg har så længe skrevet om, at jeg gerne vil komme dertil, hvor jeg løber 80-90 km om ugen igen uden symptomer.   Men jeg har hele tiden lige skulle prøve lidt med farten, og så er filmen knækket.  Det er slut nu.    Så jeg løber vinteren imøde med en øjeblikkelig mængde på 45-55km (problemfrit). Når jeg så når den ønskede mængde, så bliver jeg der lidt :)   Til den tid er vinteren nok forbi, og så tager vi den derfra.


Jeg har været til samtale med min reumatolog.  Der skulle tages stilling til en evt. operation.  Men det kommer højst sansyneligt ikke til at ske. Det er dog usikkert hvor meget forandring der er sket, så en CT-scanning i januar vil belyse en operation eller ej.


Jeg har nu bestilt tid til en ret detaljeret løbeanalyse hos Jakob Iversen (movementlab), som måler, mit nedslag, rul og afsæt af foden med elektroder. På den måde kan jeg så få lavet et nyt skoindlæg, som (måske) kan kompensere for den dysfunktion jeg har i mellemfoden.


  _____________________________________23. September 2016


Nogle uger på nedsat blus


Med tanke på, at en overbelastning kan komme snigende med ugers forsinkelse, så holder jeg lidt igen.  Foden har drillet lidt her i uge 2 efter motorvejsløbet.  Et par gange har jeg måtte stoppe op og gå hjem. Den låser bare, og så gør det ondt af H.... til.  Jeg ved ikke hvad det er for noget, men er ved at affinde mig med, at det nok aldrig bliver helt godt mere.   Min venstre fod er 3-4 millimeter bredere end den højre, som følge af mit bonebruise for nu 23 måneder siden.  Og bivirkninger fra det, slipper jeg nok aldrig for.   Det er helet, men ikke korrekt helet.  Det betyder at den større afstand der er opstået mellem 1. og 2 tå, det bliver ved med at overbelaste mit Lisfranc ligament, som holder sammen på det.   Ligamentet vedhæfter en knogle i mellemfoden (Curniforme mediale). Den knogle hviler op ad en anden knogle Os Naviculare, og det er her min fod låser :(   Samtidig kan det forklare hvorfor jeg har så tit har haft ondt i min storetå.  Lortet hænger jo sammen.Den rigtige behandling fra start havde været 6-8 uger på krykker eller i fodgips.  Det skete ikke, og vi prøvede alt muligt. Og jeg fik lov at løbe på det.  Først 8 måneder efter, blev jeg MR scannet og Bonebruise blev observeret.   Og først 21 måneder efter ved ny MR scanning, viste der sig en lisfranc skade, som er opstået på samme tidspunkt.   Det har ødelagt min karriere desværre, og tænker at mine bedste resultater er opnået.  Men igen... nu må vi se.   


Jeg prøver at bevæge mig stille og roligt op i mængde igen.   Og så er der selvfølgelig alt det hofte, lyske og lænd.  Det er i klar bedring, men jeg det gør stadig ondt når jeg prøver at cykle.   Ved ikke rigtigt.... Måske skulle man prøve vandpolo :)


_____________________________________


11. September 2016


Motorvejsløbet
En beretning fra dagen derpå, som byder på en god omgang sund muskelømhed i hele kroppen.

Da jeg meldte mig til løbet via min arbejdsplads for nogle måneder siden, så troede jeg at:


1 - Jeg ville være længere fremme i min genoptræning og ha løbet flere LSD ture

2 - Jeg skulle løbe 28km og ikke 31,6 km, som åbenbart var 2/3 marathon :)


Så det var ikke uden bekymring, at jeg tog til Silkeborg efter 4 timers søvn og begav mig ud i det uvisse.  Jeg havde løbet en tur på 24 km ugen før uden problemer, men at lægge 8 km oveni er ikke særligt klogt i virkeligheden. Men jeg er drevet af en usædvanlig løbelyst og en tro på, at min fod jf. seneste MR scanning er god nok.   Det skulle nok gå, for jeg ville jo tage den lidt med ro.  Det var planen ihvertfald :)


Starten går kl. 10.30 sammen med alle dem som løber ½marathon.   Det er lidt irriterende, for så havde jeg ikke overblik over hvem der var hvem, og dermed mine konkurrenter.  Selvom jeg ikke skal tænke på konkurrence sådan en dag, så kan jeg slet ikke lade være. Det er et utæmmeligt instinkt jeg har.  Så jeg står altid forrest i feltet og så tæller jeg alle dem som løber ud i front.  Og inden starten går, så lytter jeg til hvad de forreste løbere snakker om af planer, så jeg er lidt med :)   På startnummeret står der hvem der løber 2/3 marathon eller halvmarathon, og jeg får ikke umiddelbart øje på nogle som skal løbe 2/3.


  Efter den 1. km er der 22-24 mand foran mig fordelt i små grupper.  Vinden er i ryggen ud til vendepunkt ved ca. 5 km,  så mange giver den gaz.  Jeg finder en rytme omkring 4.00 og er ligeglad med grupper og løber bare mit tempo.   Ved vendepunktet er yderlige 3-4 løbere kommet forbi mig inden vi drejer op i modvinden og et stykke hvor det går jævnt nedad.  Her beslutter jeg mig for at hæve tempoet 10-12 sek/km. Og da vi når hen til startområdet igen omkring 10 km mærket, så har jeg overhalet 14-15 mand.  Det går godt, har ikke ondt nogle steder og er ikke presset på formen. Tværtimod, så føler jeg mig bare stærk.  En rigtig dejlig fornemmelse.   Men jeg er opmærksom på, at tempoet er højere end hvad jeg bør løbe aht. til belastningen på kroppen.


Det går opad i modvinden nu...  ja faktisk fra 10km til vendepunkt ved 21 km går det jævnt opad hele tiden uden afvigelse. Den er sej nok, og dem jeg, trods nedsat tempo, henter nu - ja de kæmper.  ½ Marathonløberne har vendepunkt ved 16 km ca, og da jeg kommer dertil har 3 løbere passeret på modsatte side kun.  Jeg ved ikke om der er nogle 2/3 dele løbere foran mig, men får ved et depot bekræftet at 1 løber er foran med ca. 5 min.  Det er meget.  Så jeg sadler om og trækker i bremsen for at skåne kroppen.  Det går stadig opad de næste 5 km.


Da jeg når vendekeglen og begynder at løbe modsat med vinden i ryggen de sidste 11 km til mål, så finder jeg ud af at nr. 3 og 4 er rimelig tæt på. Vi snakker 400m og 600m ca.  Jeg er begyndt at ha ondt i kroppen. Altså ømme lår, lægge og specielt under fødderne og tæerne. Motorvejen er hård at løbe på :)


Jeg havde håbet at jeg havde meget mere margin ned til løberne bag mig, så jeg hæver tempoet i håb om at få 2. pladsen.   Men så sker det bare.... Min venstre læg kramper, så jeg må lige stoppe op et øjeblik.  Efterfølgende må jeg bare sætte tempoet ned igen og løbe med en fornemmelse af, at læggen kan smide mig i et smertehelvede hvert øjeblik det skulle være.  Og så er 10 km langt hjem.  Ømheden i kroppen bliver også bare mere og mere intens nu, så det er slet ikke så sjovt mere.   Nu er hver eneste kilometer rigtig lang og jeg er bare glad for, at det går ned ad i medvind :)    Jeg bliver overhalet omkring 26 km og er nu hoppet ned på 3. pladsen.  Men F... det, for nu skal jeg bare i mål.   De sidste km er den snigende krampe forsvundet lidt, og jeg får derfor en fin afslutning, hvor jeg løber mig lidt ind på nr. 2 igen :)     Jeg ender med at løbe med et gns tempo på 4.13.  Og det jeg tager med er, at formen er god og at tempoet var nemt at løbe, men kroppen selvfølgelig mangler rigtigt meget endnu :) 


Det endte med at blive et rigtigt hårdt løb - Og så var det forfærdeligt varmt. Solen bagte fra en fuldstændig skyfri himmel, og arrangøren beretter om målinger på 35 grader. Py ha


Det næste stykker tid (dvs. resten af 2016) skal jeg slet ikke op på den distance igen. Motorvejsløbet skulle have været et forberedelsesløb til Frankfurt Marathon, som jeg har valgt endeligt at droppe.


___________________________________8. September 2016


Ny plan


Det går såmænd rimelligt fornuftigt fremad med træningen.  Af og til opstår der dog allivevel komplikationer i foden og hoften, som gør at jeg vælger Marathon fra i år.   Jeg kunne sikkert godt tage ned til Frankfurt som planlagt og gennemfører mit marathon, men det er også mange penge at bruge på det, hvis jeg allivevel skal løbe det i roligt træningstempo.    Så fokus må være at komme til at løbe de 80-90 km igen, som jeg gerne vil op på, uden at have problemer.   Og det kommer jeg nok til at bruge resten af året på, så jeg kan vænne kroppen til den belastning.


De sidste 4-6 uger har den ugentlige mængde været reduceret, men egentlig ikke pga. problemer. Det har mere været tiden til at få løbet.   3 ugers sommerferie med drengene og efterfølgende hektisk aktivitet omkring det motionsløb jeg selv er med til arranger.  Det tager en hel uge ud af min kalender, hvor jeg ikke rigtigt kan træne.  Og så skal jeg jo lige bygge lidt op igen, inden jeg kan ramme de 60-70 km som jeg var oppe på i perioden inden :)    Men nu er jeg der igen med 55 og 63 km de sidste 2 uger.   


Igår var jeg en tur hos http://aarsbodycare.dk/  for 2. gang.  Og som den første gang for 6 uger siden, så er det en fantastisk fornemmelse af bevægefrihed jeg sidder med her dagen efter.   Men det er en hård omgang mens det star på, og efterfølgende.  Det er som om alt energi bliver presset ud af kroppen, og jeg drak nok 1½ liter vand i timerne efter behandlinen :)   Jeg fik også akupunktur.


På Lørdag d. 10 September vover jeg at løbe ca. 30km til motorvejsløbet i Silkeborg.  For 1 måned siden var min plan at løbe 3.45, som jeg også ville ha løbet Frankfurt Marathon i.  Men nu her 2 dage før, så ved jeg ikke rigtig hvad.  Tror måske jeg vil lægge forsigtigt ud og løbe progressivt hele vejen. Og så håber jeg at der er mange som er hurtigere end mig, så jeg ikke skal lade mig friste til at løbe efter noget. Der har jeg nemlig en svaghed, da jeg er 100% konkurrenceorientereret.  Det er ihvertfald en svaghed i en genoptræningstid som denne :)


_____________________________________________________


29. Juli 2016


En rigtig god måned


Jeg har været inde i en god stime med  60-70km de sidste 4 uger.  Og jeg har øget til 21 km på længste tur.

Tempomæssigt ligger jeg nu på ca. 4.30. Og 4.45 på den lange.  Det er et fornuftigt leje, som jeg har tænkt mig at blive hængende i.  Jeg er blevet lidt tilhænger af det langsomme løb og mere udbytte af min kvalitet som følge.    Tidligere løb jeg alt roligt løb omkring 3.50-4.10. Der kommer jeg ikke igen.


Der er sket væsenlige ting omkring min skadeshelvede.  I starten af Juli blev jeg MR scannet i mellemfoden. Her dukkede noget helt nyt op, som har været skyld i tilbagevendende smerter, samt den lange ophelingstid.  Jeg har udover mit bonebruise haft et yderst overbelastet ligament ved storetå-roden. Et såkaldt "Lisfranc ligament".  Men det er heldigvis så langt fremme, at jeg sagtens kan løbe.


Der er også markant fremgang mht. til min hofte/lyske/hoftebøjer.  Ja faktisk er det  næsten væk.   Jeg besøgte en ekstrem dygtig behandler i Års, hvor jeg fik en ordenlig omgang tæsk på briksen. Han fortalte ligepludselig i hans behandling, at nu havde han fundet mit problem.  Så kylede han 10-15 nåle i min TFL-muskel (søg tensor fasciae latae). Og herefter tilsvarende antal nåle i lænden, hvor hoftebøjeren hæfter i de nederste lændehvirvler. Det gjorde  så satans ondt, men det virkede.  Jeg var forbløffet, og jeg kunne pludselig udadroterer mit højre ben igen uden smerter. Vildt.   Manden er ikke hvem som helst. Han arbejder med professionelle cykelhold og er tilbudt at følge med det olympiske banelandshold til Rio. Så jeg har været i gode hænder :)


I øjeblikket holder jeg 3 ugers sommerferie med mine 2 drenge, så min mængde er reduceret. Men det betyder ikke noget, og er sikkert kun sundt lidt. Jeg skal nok komme ud over stepperne igen.  Jeg prøver til gengæld at løbe lidt intervaller i denne periode med lidt lavere mængde.  Har været ude idag på 4x1000m i 3.15.  Måtte kæmpe med viljestyrken for at holde tempo de sidste 2-300m af de sidste 2 intervaller, men det lykkedes at koble hjernen fra og holde ud :)


D. 10 September løber jeg motorvejsløbet ved Silkeborg.  Her løber jeg 2/3 Marathon. En god test jeg glæder mig til.  Jeg er optimist i øjeblikket :)


_____________________________________________________


29. Juni 2016


På vej tilbage på sporet


Jeg er stille og roligt ved at nærme mig en ugemængde, hvor jeg føler der for alvor sker noget igen. Og det er vel at mærke, uden de store problemer i fod eller hofte.   Men jeg er ikke 100 procent skadesfri endnu.  I sidste uge låste mit bækken sig på en måde som gjorde mig nærmest følelseløs i højre ben. Måske har jeg fået klemt nogle nerver?   Jeg fik dog hurtigt en tid hos kiropraktor, og efterfølgnde har der intet været. Det er faktisk bare blevet endnu bedre. 


Det er også ved at være 3 uger siden jeg sidst har haft et hold i foden (fodrodslåsning), men det sidder nogle gange og venter på at låse føler jeg. Når jeg så efterfølgende laver øvelse for dorsal/plantarflexion i foden, så løsner det sig lidt igen.   Når det kommer under en løbetur, så er det umuligt at fortsætte pga. smerterne. Men jeg kan så tage skoen af, rive og flå lidt i foden, og så kan jeg løbe lidt igen.  Men det er selvfølgelig ikke så holdbart.  Onsdag d.6 juli skal jeg så MR scannes i foden, for at se hvad der kan forårsage låsningen.


Men som sagt, så er jeg velløbende og har de sidste 2 uger løbet 51 km og 56 km.  I denne uge ender jeg på 61 km.   Den ugentlige langtur er på 16 km, hvor 17 km skal prøves i denne uge.   Tempoet har i lang tid været 4.45-5.00 min/km.   Men jeg begynder gradvis at øge, og holde et tempo på 4.25-4.35 undtagen den lange tur.   


Siden mit jernbaneløb i Maj, så har jeg deltaget i 2x 10km løb.    Det ene var Grundlovsløbet i Hjørring d. 5 juni, hvor jeg blev nr. 7 i tiden 37.12 min.  Og det andet var til Tornbyløbet d.18 juni (et trailløb), som jeg vandt i tiden 37.52 min.    Et par gode test, som viser at formen er på vej og fysikken holder. Jeg løb mig ikke ud ved disse løb.  Den slags prøvelser venter jeg lidt med :)


Næste løb er http://www.trailadventure.dk/rebild-bakker-trail d. 10 juli på 11km ruten.


Jeg vil forsøge at deltage I flere løb henover sommeren, da det er noget jeg har savnet rigtigt meget og det samtidig er en god måde at få lidt kvalitet ind I træningen.   Jeg håber at kunne løbe Frankfurt Marathon d. 30 Oktober (Er tilmeldt), men det vil I så fald ikke blive et løb, hvor tiden spiller en rolle.

 

_____________________________________________________


20. Maj 2016


Bestået test


I torsdags deltog jeg i jernbane EM i cross i Tisvildeleje.   En udfordring som i virkeligheden har lagt lidt for tidligt i min genoptræning, men et løb som jeg har sat stor ære i, at blive så klar til som jeg nu kunne.  Havde fået lov at løbe lidt interval i ugerne op til, for lige at vænne benene til et lidt hurtigere tempo end de omkring 5.00 jeg har løbet næsten alle mine ture her i 2016. Så mine 5 x 1000m intervaller lå i 4.00-3.45. 


Nedenstående er udklip fra min beretning til jernbbanebladet :)


Sikke en rute.  Sikke meget sand. Og sikke en knold på vejen, som var porten mellem strand og skov.  Fra 0 til 23 meters højde på få skridt.  Det var en lækkerbisken.  Og ikke nok med, at vi var heldige med varmen, vi fik også lov at løbe op ad bakken 5 gange.  Det var ens for alle jo, så fint med det.   


Det summer om morgnen.  Løberne er klar, men der er ingen stress.  Der er tid til at gøre sine forberedelser i afslappet tempo.    Hjælperne derimod er meget tidligt i arbejdstøjet.  Det er et kæmpe arbejde. Rigtigt mange ting skal bare gå op i den berømte højere enhed.  Et fantastisk arrangement planlagt i mindste detalje og et virkelig stort setup.   Der er tænkt på alt, og ruten vi skal løbe på er fuldstændig indhegnet med plasticbånd fra træ til træ og pæl til pæl, på begge sider af ruten hele vejen rundt. Det er et vildt projekt.  Og som løber bliver man lidt høj, når man tænker lidt over, at så mange mennesker er i gang bare for, at du kan løbe lidt rundt og ikke løbe forkert. 


Der er 2 km fra lejren til starten på stranden. Men vi tager bilen alligevel.  For der skal spares kræfter. Min taktik er helt klar.  Jeg vil gerne slutte i top 10 af de 88 deltagere til start.  Og jeg skal tage det med ro i starten og løbe lurende og progressivt hele vejen. 


Vi stiller os klar til start i den bås, hvert land skal starte fra. (18 nationer deltager). Der bliver lavet high fives alle steder og mentale kampråb.  Jeg rører næsten ikke sandet jeg står i, for sommerfuglene i maven basker så meget, at jeg er lige ved at lette.  Et øjeblik har jeg glemt, at jeg er i dårlig form. Det er bare en befriende rar fornemmelse at stå der igen med et startnummer på.   Jeg vil holde øje med de første 10 løbere som skyder af sted, og ligge mig efter dem. Så kan jeg forhåbentlig tælle mig frem til placeringerne.


BANG!  Starten går og jeg nåede aldrig toget…..  1,2,3… rigtigt mange røg af sted i et hæsblæsende tempo.  Det var da vildt.  De første 7-800m foregik i sand, og det gik ret hurtigt op for mig, at det ville blive rigtigt hårdt det her.  Første gang op ad bakken gik fint, men der var kø, så jeg kunne ikke udnytte mit ”mindre overskud” her til at overhale nogle. Og da jeg nåede toppen af bakken, så var jeg lige så kvæstet som alle de andre 

Efter 2 omgange råber Melina til mig at jeg er nr. 22. Det var fint lige at få med.  Jeg havde 10-15 meter op til en lille gruppe på 4 mand, så jeg forsøgte at øge hastigheden lidt og hente dem. Men det var jo bare lige der, hvor det tarvelige stykke med sand begyndte. Så der var tale om en god udfordring her.


Da vi når bakken for 3. gang, så er jeg lige bag dem og hænger på.  Og jeg kommer også forbi dem på et tidspunkt inde i skoven.

Af sted og ud på 3. omgang med en russer i røven. Du er nr. 18 råber Melina, som er en af damerne på det danske hold, som hepper på os inden hun selv skal i ilden. Tak!   Kunne jeg bare holde den kørende der, så ville jeg sgu være helt tilfreds.  Top 10 var latterligt at tænke på nu.  Men måske skulle jeg ha ventet med at overhale, for det blev ikke nemmere at løbe som trækæsel.  Og kort inden vi går ud på 4. omgang, så må jeg falde lidt tilbage igen.  Der er ikke mere at gi af. Jeg løber i et tempo jeg kun har løbet små intervaller i forinden på flad landevej, så at jeg kan holde det tempo på sådan en rute, er i virkeligheden en præstation i min egen optik.  Jeg havde ikke regnet med at skulle løbe hurtigere end det. Og så må jeg bare i stedet konstatere, at feltet var rigtigt stærkt i dag.   Jeg bliver overhalet et par gange yderligere, og kommer i mål, helt og aldeles selvmisbrugt, som nr. 26.    Har holdt et tempo på 3.59 min/km.   Og er meget tilfreds med det, og det faktum at min fod ikke voldte mig problemer.    Bliver bedste dansker i dag, og kan hvile lidt i det:)


Som nation bliver vi nr. 12 af 18 lande.   Damerne fik dog en flot 5. plads.   Men det var et stykke fra den samlede 2. plads vi fik til Marahton mesterskaberne i Nurnberg for 2 år siden :)


Her 1 uge ufter mit cross løb er alt som det skal være.  Kroppen er fin. Har sat cycling lidt på standby igen.  Har været til ultralydstjek af foden, som er helt fin, og så er jeg blevet scannet lidt i lyskeregionen.   Jeg skal køre lidt ned for alt min udspæning og satse lidt på muskelstyrke udelukkende.


_____________________________________________________9. Maj 2016


Tja?


På Torsdag skal jeg løbe USIC Cross Mesterskaber i Tisvildeleje på Nordsjælland.  USIC svarer til Europamesterskaberne for jernbaneansatte. Om jeg er klar til det eller ej?   I virkeligheden ikke, i hvert fald ikke til at give den fuld gas.  Formen er så god som den kan være, taget omstændighederne i betragtning. Jeg har cyklet mig til en fornuftig form, og så har jeg  de sidste 3 uger i træk løbet et ugentligt intervalpas.   Dette har udelukkende været aht. til at ramme lidt form, her til dette jernbane EM.   Men der skal ikke herske tvivl om, at jeg havde været bedst foruden.


Den øgede kortvarige intensitet har ikke været helt problemfri.   Og det er faktisk på cyklen, der er tilbagegang. Det gør ondt i musklerne i hele højre side fra lyske, hoftebøjere, forstrækker, og baller.  Der er helt klart en sammenhæng i forbindelse med mit roterede skæve bækken og min benlængde forskel på 1,5 cm jeg ikke anede jeg havde.


Jeg er ved at være godt træt af det hele, men har dog aldrig et sekund tvivlet på min lyst til at fortsætte kampen.    I en kort periode har jeg så forsøgt at løbe med et korkindlæg under højre hæl for at kompensere benlængden. Men det gik straks over i min venstre fod, hvor der åbenbart kom et væsentligt hårde nedslag.  Det har forværret situation med min evigt tilbagevendende fodrodslåsning i forfoden. Og det sidde uheldigvis bare samme sted, som mit bonebruise ( som skulle være helet op), men jeg kan komme meget i tvivl.  Jeg har fjernet indlægget igen efter aftale med fysioterapeut. Vi venter til jeg er meget længere fremme i genoptræningsfasen. Måske skal jeg slet ikke ha indlæg.


2 af de 3 gange jeg har løbet interval ( 1000m intervaller i tempo 4.00-3.45)  har jeg haft ondt i foden efterfølgende. Det forsvinder meget hurtigt igen, men det er klart jeg er i tvivl om mit bonebruise nu også er ophelet, når symtomerne sidder samme sted.  D. 18 Maj skal jeg ha tjekket op på det hos reumatologen.  Og det som så skal ske herefter er, at hele min højre side skal scannes. Der skal kiggers efter muskelbristninger, inflammerede bursaer, ligamenter i hoften, inflammerede tilhæftninger osv..  Har været hos kiropraktor i dag for at få min fod låst op. Og så snakker man jo, og der er aldrig tid nok. Men han mente helt klart jeg skulle se at blive scannet i hele området. 


Og så skal jeg tilbage til det helt rolige løb.  Om jeg fortsat kan cykle må stå hen i det uvisse foreløbig. Nu vil jeg afventer scanningsresultater. Og så starter jeg op i helt nyt behandlingscenter, hvor de har alle funktioner i samme hus.  Stedet er SOMA Consult i Hjørring.


Men på torsdag løber jeg 12 km cross i mit helt eget tempo. Så må vi se, hvad placering det kan ende med.  Sidste gang jeg stillede op til Jernbane EM fik jeg en bronze på marathon :)   


____________________________________________


16. April 2016


Fanget i kroppen


Der er snart gået 1 måned siden sidste opdatering, og jeg er begyndt at tro lidt på det igen.  Jeg har et par skud mere i bøssen, så det gælder bare om at bevare tålmodigheden.  Er begyndt at lave de hårde intervaller på cyklen. Og nu bliver vejret så småt til, at køre nogle gode lange ture. Skal gerne snart ud og ramme 70-90 km ture på landevejen.  Det er her jeg henter formen.  Det er ikke på løbet :)


Det tempo jeg skal holde mig til på mit løb, det svarer til min restitutionspuls.  Så jeg føler mig lidt fanget af kroppens begrænsninger. Jeg er dog kommet til, hvor jeg kan begynde at lege en lille smule med farten.  Og fra næste uge forsøger jeg at løbe lidt 4.00 tempo a 1 km ad gangen.  Det gør jeg i samråd med min træner frem mod USIC Cross d. 12 Maj. (Internationale jernbanemesterskaber) i Tisvildeleje.   


Har meldt mig til en Duathlon til August. Bare en kort en :)   5 km løb - 29 km cykel - 4,5 km løb.   Det er meget motiverende at ha noget at se frem til. Forhåbenligt kan jeg løbe et par gode ture og så gi den en røvfuld på cyklingen :)


____________________________________________
22. Marts 2016


Øvelser og øvelser og øvelser... og styrketræning


Der bruges meget tid på mine øvelser og styrketræning.  45-60 min hver dag (undtagen Søndag)  Det foregår hjemme på stuegulvet og med møblerne som redskaber :)  Og det virker heldigvis, så det er alt tiden værd.  Det kræver lidt selvdisciplin at holde det kørende, men jeg er ved at være der, hvor det bare er en vane.


Har indledt et forløb hos en kiropraktor nu, da jeg bebyndte at få lidt fodrodsproblemer I venstre fod. Og deraf lidt øget belastning på forreste skinnebensmuskulatur.  Men det er også det eneste jeg fejler lige nu, og det løser sig.  Kan virkelig mærke at kroppen er sat rigtig på plads nu, og den har godt af, at blive brugt nu, som den er skabt til :o)


Jeg er oppe at cycle 4-5 timer om ugen nu, uden for meget belastning. Og det går fint.  Jeg kommer I god form af det, hvilket er tydeligt at aflæse direkte ved de pulszoner jeg skal holde mig indenfor.  Jeg skal jævnligt skrue på belastning eller kadance for at ramme den samme puls, som ugen før. 


Træningszoner Cykel, nuværende:  (kører endnu ikke TZ3)


TZ1 Udholdenhedstræning - Belastning: <142 Watt - Pulsfrekvens: <143 - Energiomsætning: ca 615 kcal/t


TZ2 Aerob kapacitetstræning -  Belastning: 142-190 Watt - Pulsfrekvens: 143-167 - Energiomsætning: ca 708 kcal/t


TZ3 Konkurrencetræning - Belastning: >190 Watt -  Pulsfrekvens: >167 - Energiomsætning: ca 801 kcal/t


Løbetræningen forløber uden problemer.  Jeg bygger lidt på hele tiden og holder tempo nede. Foden holder, og det er en stor befrielse at kunne løbe frit igen.  Med det mener jeg, at jeg ikke får ondt I hofte, baller og lænd mere. Det gjorde jeg før jeg blev rettet op :)  Jeg skal deltage I Jernbane EM mesterskab I cross d. 12 Maj I Tisvildeleje.  Men det er klart, at det bliver på kraftigt reducreret kraft.  Jeg har ikke nogle mål ellers.


Frankfurt Marathon er væk.  2016 består af 2 ting:


1:  Opbygge base igen. Dvs. 70-80 km pr. uge uden problemer

2: Tage stilling til Nye mål, når den første "pind" er i hus :)   


Men det skal ikke være nogle hemmelighed, at der kommer et Europa Mesterskab for Veteraner i sommeren 2017 i Aarhus. Et af de største atletikstævner nogensinde på dansk grund.  Det vil jeg gerne være en del af:) http://www.emacs2017.com/

 


___________________________________________________ 7. Marts 2016


Indre springhofte


Nu har jeg siden forsommeren 2015 haft problemer med hele lyskeområdet, baller, lænd osv... Det har jeg skrevet så meget om her på bloggen.

Det startede med en overbelastning på cyklen.. Jeg kunne ikke løbe, så jeg begyndte at cykle. Den fik dog ALT for meget træk i pedalen.


  På det tidspunkt har mit bækken været drejet i forkert stilling og jeg har haft en hofte/benlængdeforskel på 2 cm (Men det vidste jeg ikke dengang).  Fandt også ud af, at jeg sad i en helt forkert siddestilling på cyklen, som var alt for aggressiv. (havde for langt fra saddel til styr).  Nå men der begyndte så at komme nogle underlige "klonk-lyde" fra hoften.  Gik først til Fys, som mente jeg skulle lave en masse udstræk af hoftebøjer og lændemuskler. Så det gjorde jeg, og gør stadig. Han kom ikke nærmere ind på noget, men mente jeg lige skulle forbi lægen.


Så rendte jeg til lægen, som sendte mig i røgnten pga. de klonk-lyde.  Røgnten-resultat var at jeg havde begyndende slidtgigt i hoften. Nå for faen.. Men jeg skulle ikke tænke så meget på det, for det var ikke fremskreden på nogle måde. I virkelighed fik jeg ikke noget ud af røgtnen. Jeg fik et svar som langt de fleste danskere ville få ved samme scanning.


Nå men jeg lod cyklen helt stå, da jeg samtidig efter 6 ugers løbepause måtte begynde at starte op igen.  Det var midt i September 15. Jeg lavede mine øvelser og genoptræning gik OK. Men der opstod nye komplikationer. For jeg begyndte at få ondt i nakke, skulder, lårmuskler, baller, skinneben, lægben og højre fod hvor jeg fik nogle smertelig fodrodslåsninger.  I den periode var jeg hos sportsmassør 6-8 gange, og opsøgte også en Fys pga. fodrodslåsningen. Han løsnede så op i min fod til stor lettelse, men bragte nyt interessant viden ind i min skadessammenhæng. For det viste sig ved rutinetjek, at jeg var vind og skæv i mit bækken/hofte. Uha uha, og så beyndte han at rette op over en 3-4 gange.  Vi kom frem til, at jeg må ha slået det skævt helt tilbage i efteråret 2014 under et løb i Hirtshals.  Det var kort før, jeg blev skadet første gang med bonebruise som startede hele mit skadeshelvede.


Da træningsmængden nærmede sig 45-50 km (Slut December) begyndte smerterne i lyske/lænd/hofte at komme stærkt igen. Og samtidig genopstod mit bonebruise i venstre fod.  Så var der helt pause i 6 uger igen. Jeg var ellers sikker på, at mit problem var løst og bækken/hofte sad hvor det skulle.


Det gjorde stadig nas i lysken, så nu opsøgte jeg en Osteopat for at komme i dybden med problemerne.  Jeg var noget overrasket da han så konstaterede at jeg var vind og skæv stadigvæk i bækken/hofte. For det havde jeg jo fået sat på plads.  Men det viste sig at min mavemuskulatur var så stram, at den simpelthen trak kroppen fra hinanden. Så kunne jeg i virkeligheden blive rettet op nok så tit, for at blive trukket tilbage i skæv position hele tiden.  Det blev til 10 behandlinger hos Osteopaten. Og jeg startede med en benforskel på 2 cm, som nu er blot 0,5 cm. Og det skal jeg leve med.


Det skæve bækken og benforskel på 2 cm i mere end 1 år, har medbragt en masse forkert belastning på kroppen og ført til den ene skade efter den anden. Mine muskler/sener i hele højre side er trukket skævt. Og derfor har det været årsagen til alt den muskelømhed jeg også har døjet med så meget. Hvilket var årsag til, at jeg gik til massør. Men igen, så kunne jeg jo blive masseret nok så meget, hvis jeg alligevel blev ved med at belaste skævt uden at vide det.


Nå nå... Og så langt så godt. Nu er jeg så rettet op.  Det eneste jeg går til i øjeblikket er zoneterapi :)   MEN MEN...  jeg har stadig en smule ondt i lysken.


Så sad jeg og surfede lidt rundt på nettet med min kaffe i hånden, som jeg så ofte gør for at søge svar.... Og så stødte jeg over noget som hed "indre springhofte".  Det var mest det her med de "klonk-lyde" jeg fandt interessant. De kommer når jeg løfter mit højre ben i bøjet tilstand, så knæet løftes op mod brystet. Lyden kommer så når jeg sænker det igen. En springhofte er når jeg senen fra hoftebøjerne "smutter" hen over et lille knoglefremspring. Så er hoftebøjerne enten slappe eller stramme.   Man ville kunne se om det var en springhofte ved at få lavet en ultralydsscanning. Og så fik jeg straks fat i min reumatolog, (Jens Lykkegaard Olesen) som jeg også havde brugt i forbindelse med mit bonebruise.  Og ganske rigtigt.


Jeg har en indre springhofte - Det har jeg haft hele tiden.  Tak til google som hjalp mig med at finde problemet, når ingen andre kunne ;) Og der er iøvrigt intet som helst i hoften. Så det det der med slidgigt, det var vist en stor storm i et lille glas vand.


Tilstanden er så heldigvis i klar bedring. Senen har været belastet, det er tydelig. Men der er ikke hævelser mere. Så ingen behandling kan foretages.

Det handler udelukkende om smidighedsøvelser og så i den grad styrketræning af alt den omrkringsiddende muskulatur.  Det skal aflaste hoftebøjerne, som har været på ALT ALT ALT for meget overarbejde i ALT for lang tid.   Så nu bliver der trænet baller, mave, lår, ryg :)


Og må jeg iøvrigt gerne træne - indenfor smertegrænsen naturligvis.
________________________________________________22. Februar 2016


Fremgang


10. besøg hos Osteopaten netop overstået. Og det sidste i denne omgang.

Kan bestemt anbefale Osteopati  www.fysioform.dk

  Min krop har fået den helt store tur, og der har virkelig været mange ting at tage fat på.  Men det er jo klart når man har løbet og cyklet i næsten et år,

med et bækken slået helt ud af kurs.


I fredags begyndte jeg et forløb hos en zoneterapeut. Og allerede 1 behandling har gjort underværker.  Zoneterapien går meget dybt og tager hele kroppen med.  Jeg begyndte ellers at fortælle hvor jeg havde ondt henne, men det var hun ikke interesseret i at vide :)  Vi går i gang med at skabe balance i hele kroppen. Og det virker sgu.  Glæder mig til de næste gange allerede, selvom jeg lige skal vænne mig til at blive nuldret på tæerne... Puha!


Jeg mærker næsten intet til min lyske/lænd/hofte/balle-problematik mere.  Det bliver bedre for hver dag i øjeblikket. Og det er specielt begyndt at gå godt, efter jeg er startet med løb og cykling igen.  Det er som om, at nu sidder skroget som det skal, så skal det bare arbejdes på plads :)


Er  startet med et 8 ugers cykelprogram udarbejdet fra min iltoptagelsestest hos www.optimizar.dk.  Og så køre løbetræningen stille og roligt sideløbende. Har i sidste uge løbet 4 x 3 km.  I denne uge prøver jeg 4x4 km._______________________________________________


10. Februar 2016


Grønt lys igen


Det var et positivt besøg hos reumatologen idag. Der er ikke mere at spore omkring bruddet i min mellemfod.

Der er sket en lille forandring af knoglen i form af et lille udspring. Men ikke noget der vil genere mig. Det viser kun, at det fra start ikke fik ro nok til at hele ordenligt.


Så jeg begynder nu at løbe mig stille og roligt op igen.


__________________________________________________


4. Februar 2016


Satser på cyklen


Det kommer til at vare længe før jeg er tilbage i løbeform. Håber og tror stadig på, at jeg kommer til at løbe et fint marathon i Frankfurt til Oktober. Men det er langsom genoptræning indtil da.  Nu har jeg bestilt tid til en cykeltest med et efterfølgende program hos www.optimizar.dk


Så kan jeg forhåbentlig finde lidt glæde i at presse mig selv lidt der i stedet for :) 


________________________________________________


25. Januar 2016


Rødt lys stadigvæk


Var idag hos reumatologen i Aaborg, for at få vurderet mit genopståede bonebruise (brud i mellemfodsknogle).  Der var stadig for meget aktivitet at spore, så der går yderligere 14 dage uden løb. Her skal jeg kigges på igen.  Håbede ellers på, at jeg kunne starte op forsigtigt igen, men sådan skulle det ikke være endnu :(


Inden besøget hos reumatologen, var jeg til den 5. behandling hos Osteopaten. Og her var der til gengæld et markant gennembrud.  For vi mener nu at have fundet kilden til de langvarige problemer jeg har haft i området ved lysken.  En muskel som hedder M. Vastus Medialis skulle nok vise sig, at være synderen.  (Det er den inderste store lårmuskel)


Det var en ekstrem smertefuld behandling af musklen, hvor jeg til tider nærmest vred mig af smerte på briksen.  Behandling de næste uger er varmebehandling, kompression kombineret med let mobilisering (massage) og så et par skud mere med ultralyd og kortbølger.


Det har virkelig været en irriterende skade jeg har døjet med i mere end et halv år.  Så med den på vej retur, samt et snarligt grønt lys til løb, så kan jeg måske være helt skadesfri om  3 uger fra nu.  Det virker helt uvirkeligt, for det er simpelthen så længe siden nu , at jeg har stået i den sitution.


Indtil da træder jeg vande og håber - og håber -og håber. 

_____________________________________________________________________________________23. Januar 2016


Lang ventetid


Har været til 4 behandlinger hos Osteopat indtil videre her i Januar.  Det stod langt værre til end forventet, så behandlingerne fortsætter lidt endnu.

Jeg har løbet mig vind og skæv over længere tid, med en bækkenforskel på 2 cm.  En meget opspændt mavemuskulatur har fastholdt mit bækken i skæv

stilling.  Det har medført en hel masse skavanker i hele min højre side fra nakke, skulder, lænd, hoftebøjer, lyske, baller og ned langs ydersiden af lår til foden.   Det er der heldigvis løsnet helt op for igen, og jeg føler mig utrolig fri og bevægelig igen.


Men mine langvarige lyskeproblemer er ikke helt væk, og det arbejder vi stadig lidt på.   Jeg modtager ultralyd, laser og kortbølgebehandling.  Og det går helt sikkert den rigtige vej.


Så er der den anden skade, som er mit bonebruise i venstre fod.  Er foreløbig på 4. uge uden løb.  På Mandag skal jeg ha tjekket op på helingsprocessen.


I mellemtiden går løbetræner forretningen godt, og jeg har fået en masse spændene profiler at arbejde med. Alle med vidt forskellig baggrund og mål. Det er skønt.


_____________________________________________________________________________________


2. Januar 2016


Året starter skidt


Men det kan ikke være anderledes. I Søndags fik jeg problemer i min venstre forfod igen. Det tydede meget på, at min skade i foden (Bonebruise) var brudt op igen. Efter 5 dages helt ro, har jeg lige forsøgt at løbe en kort tur. Jeg måtte stoppe efter 4 km :(


Jeg løber ikke mere i Januar måned. 


I næste uge skal jeg til Osteopat.  Så begynder jeg forhåbenligt at få nogle svar omkring min bækken/lyske/hofte sitution??


Det er som det er - Man ligger som man reder - Og et tilbagekik i min skadehistorik, sammenlignet med min træningsmetoder, udløser kun en stribe af tåbelige egen-påførte konsekvenser.


GODT NYTÅR


_____________________________________________________________________________________


27. December 2015


Træningsuge 52 - Samlet 55.0 km /  4:11 timer / Gns pace 4.34


En lidt hårdere uge, hvor jeg har været lidt presset på tiden. Og så havde jeg Lørdag et 7 km progressivt løb, hvor jeg løb de sidste 2 km i et tempo jeg ikke har løbet længe. Det skulle jeg nok ikke ha gjort.  Min højre side fra lænd og ned til læg er irritereret. Der stråler smerte ud fra hoften/lysken. Jeg er ved at være rigtig træt af, at jeg ikke ved hvad der er galt. Mit bækken er rettet op. Men der sidder stadig det i lyske/hofte som har været der siden i sommers.   Nu opsøger jeg en osteopat og betaler prisen for det.


Hvad værre lige er, så opstod der problemer på Søndagens 15 km tur. Udover hofte/lyske sendte strålene smerte ned igennem benet med jævne mellemrum, så fik jeg igen ondt i min venstre fod. Og det er det same sted, som jeg havde mit bonebruise.   Det tager jeg øjeblikkeligt konsekvensen af, og løber foreløbig ikke de næste 5 dage. Herefter følger en uge med kort mængde, og så må vi se hvor jeg star.  Det er lige et skridt tilbage i min genoptræning må man sige :(


_____________________________________________________________________________________


21. December 2015


Træningsuge 51 - Samlet 50.1 km /  3:59 timer / Gns pace 4.45


Det løber planmæssigt. Og skroget er i bedring.


_____________________________________________________________________________________


14. December 2015


Restitutionsuge 50 - Samlet 30.3 km 


Fredelig uge med masser af afslapning. Foden har fået lidt ro, og derfor mærker jeg heller ikke noget til den. Men er ikke helt tryg ved situationen. Synes alligevel den er lidt faretruende trykøm. Og det har spredt sig lidt om til den indvendige skinnebensmuskulatur. Massøren havde godt fat i den i Onsdags. Det gjorde sgu lidt nas...  Skal til Fyssen senere i dag.


Efter Fysioterapeuten rettede mit bækken på plads, så er det meste ved at være i orden igen i hele min højre side. Jeg er slet ikke stram mere, og alle mine udspændingingsøvelser, som før gjorde ondt, de gør ikke ondt mere :)


_____________________________________________________________________________________


6. December 2015


Træningsuge 49 - Samlet 58.0 km /  4.30 timer / Gns pace 4.39


En uge med højeste mængde i meget lang tid. Og en længste tur på 14 km.  Det går fint nok, men der er alligevel lidt grus i maskineriet.  Jeg er bebyndt at ha lidt ondt i min højre fod nu. På indersiden højere oppe end svangen.  Og samtidig har jeg haft ondt i hoften når jeg starter med at løbe. Det er relatereret til alt det bøvl med lyske/lænd, som har stået på siden i sommers.


Nu tog jeg så til en Fysioterapeut via en sundhedsordning med min arbejdsgiver. Noget der hedder Falck Healthcare.  Og det var godt jeg gjorde det, for den er mere gal end jeg lige havde regnet med.  Mit bækken er slået skævt, og det har ændret en hel del i biomekanikken.  Jeg er meget stram i sener og muskler i hele højre side fra lænd til tå.  Faktisk er der rigtigt meget at arbejde med.  Normalt er en sektion hos falck 20 min kun, men der var så meget at tage fat på, at fyssen inddragede sin spisepause i sit arbejde med mig :)  Det forklare ALT hvad jeg har været igennem. Jeg hænger i hoften, og det påvirker selvfølgelig hele min løbestil. Det har altså været den ene kompenseringsskade efter den anden.


Smerterne i højre fod, viste sig at være en fodrodslåsning ved Os Naviculare.  Også en følgeskade, af de andre ting.


Mit bækken kan jeg ha slået skævt ved et fald på halebenet eksempelvis.  Og når jeg så tænker tilbage, så faldt jeg ret kraftigt på halen til havstryverløbet i Oktober sidste år. Jeg skulle springe over en bæk i løbet. Det lykkedes, men  jeg gled da jeg landede og jeg røg lige ned på halen uden at kunne tage fra. Det gjorde  helvedes ondt kan jeg huske.  Det var efter  3-4 km i løbet, men jeg fortsatte og løb ½marathon på 1.16 time den dag.  10 dage efter det fald, så fik jeg min skade (bonebruise) som har holdt mig ude af billedet lige siden. 


Jeg har sikkert slået mit bækken skævt dengang, men har så ikke løbet noget særlig rigtigt længe. Og så har jeg ikke rigtigt mærket til det.  Ikke før nu, hvor jeg så er kommet godt igang igen.   Nu starter jeg et behandlingsforløb, og så stoler jeg på fyssen, når han siger at han godt kan rette mig ud igen :)


_____________________________________________________________________________________


1. December 2015


Træningsuge 48 - Samlet 50.8 km /  3.52 timer / Gns pace 4.35


Det har været en lidt komprimeret uge, da mængden skulle løbes de første 5 dage. Herudover fik jeg vist hævet tempoet lidt. 

Men det har ikke voldt mig nogle problemer.   Har fået 3 dages løbepause efterfølgende, hvilket har været godt til lysken tænker jeg.


Er ved at være færdig med min løbetræner uddannelse. Online delen er bestået.  I weekenden stod den på undervisning på Frederiksberg, og i denne uge skal den skriftigelig eksamen laves.


Det har været et meget lærerigt forløb med undervisningen. Jeg får kædet mange ting sammen omkring den fysiologiske del af løbet.  Og så har jeg også erfaret, at jeg ikke har været god ved min egen krop de sidste par år.  Så målet i det nye år, er at løbe med hovedet :)


Har i skrivende stund netop tilmeldt mig Frankfurt Marathon d. 30 Oktober 2016.  Og ingen kan tage fra mig, at drømmen er at komme under 2.30 timer. Så må genoptræning og sæsonforløbet være bestemmende for, om målet skal korrigeres denne gang.

_____________________________________________________________________________________


23. November 2015


Træningsuge 47 - Samlet 45.2 km /  3.33 timer / Gns pace 4.43


Jeg løber nemt og ubesværet. Det er lidt kedeligt at løbe uden kvallitet over så lang tid,  men vil omvendt heller ikke undvære et eneste sekund af den tid jeg er ude.  Det glæder mig, at vejret bliver lidt ustadigt nu. Det giver lidt kryderi til løbeturene. Kan jeg komme afsted i blæst og regn, så giver det mig en lykkerus efterfølgende :)  Så kom også bare med det sne i Nordjylland. Nu blev vi lidt snydt synes jeg.


Lyskeproblemerne virker lidt komplicerede. Den ene dag er det noglelunde, mens dagen efter kan være noget lort.  En slags smerte, som stråler ud fra lænd og balle, og helt ned til tæerne.  Når jeg er til massør, finder han mange såkaldte triggerpunkter (knuder).  Gad vide hvor længe jeg skal døje med det lort?  Det skal siges, at det aldrig gør sådan rigtigt ondt. Men mere en ubehagelig følelse, af låst i led, ømhed og rustne nervebaner??


Nå men træningen går i det mindste godt. Og der er ikke rigtig noget mønster i træning og min omtalte problemer. Problemerne startede helt tilbage i uge 25. Og udfra mine træningslog, så tror jeg det er pga ALT for moget cykeltræning i en 3 ugers periode.


Tror jeg skal bevæge mig noget mere generelt. Udover at sidde stille 10 timer om dagen i arbejdssammenhæng, så sidder jeg også meget ned i min fritid.

Er aktiv 1½-2 time om dagen ca.  Hvilket nok udgør sundhedsstyrelsens anbefalinger så rigeligt,men alligevel burde kunne gøres bedre.  Jeg mangler en hund at gå med :)

_____________________________________________________________________________________16. November 2015


Restitutionsuge 46 - Samlet 31.6 km  /  2.27 timer  / Gns pace 4.40


Lidt bedre med lysken synes jeg.  Har fundet nogle nye gode strækøvelser, som hjælper på det.  Og behandlingerne hos massør har en positiv effekt. Vi er dog ikke blevet så meget klogere på, hvor det præsist er galt. Det sidder flere steder uafhængig af hinanden.  Det er sgu lidt frustrerende at have ondt, og så ikke kunne pege på, hvor man har ondt. 


Ellers, naturligvis, ingenting med foden fristes jeg til at sige.  Planen med den langsomme genoptræning virker.  Det er udemærket, at nogle derude kan være lidt efter mig :)  Og jeg kan jo også selv læse mig til i mine studier i øjeblikket, at jeg er en af dem der af og til springer ud af rammerne og lader hovedet ligge tilbage :) 


Fik ikke svømmet. Men har trænet 3 gange på kondicyklen i denne uge. Heraf 2x intervalpas henholdvis 8x1 minut  og 4 x 2minutter.  Og det hjælper på formen føler jeg.    Målte min hvilepuls i ugen  om morgenen, mens jeg stadig lå i sengen (som man helst skal).  Målte i 10 minutter, hvoraf  6 minutter i træk den viste mellem 33 og 35 slag.   Jeg vælger at bruge 35 som min hvilepuls.  Sidste gang jeg målte den var den 38.


Udviklingen i genoptræning er 2 skridt frem og 1 tilbage.....  Jeg starter således op med 45 km i denne kommende uge._____________________________________________________________________________________


8. November 2015


Træningsuge 45 - Samlet 52.7 km /  4.05 timer / Gns pace 4.39


Status Quo i lysken. Skal til massør igen imorgen.  Ellers er ugen gået fint som forventet. 

Et enkelt intervalpas på kondicyklen og en foreløbig længste løbetur på 13 km. Alt fint med foden.


Nu er det restitutionsuge, ihvertfald løbemæssigt.  Vil se om jeg kan komme afsted til svømnning i løbet af ugen, og så prøver jeg 2 gange kvalitet på kondicyklen.


Bruger meget tid i øjeblikket på min uddannelse til løbetræner. Så afslapning imellem træningspassende er ikke et problem. Faktisk er jeg utrolig inaktiv, så har selvfølgelig fokus på kosten. Er ved at lære mig selv, ikke at spise for store portioner. Men det er ikke altid nemt, når man er glad for mad :)


_____________________________________________________________________________________


1. November 2015


Træningsuge 44 - Samlet 45.0 km /  3.27 timer / Gns pace 4.36


Der er en smule bedring i lysken. Det var en god oplevelse med massage, hvor der blev løsnet godt op. Dagene efter var der meget ømhed, men det var jo fordi der var arbejdet godt og grundigt ved muskeltilhæftningerne. Massøren fandt steder fra fødderne til ryggen, som påvirkede lysken.


I går løb jeg foreløbig længste tur på 12 km.  Det kom der virkelig noget godt ud af. Efterfølgende har jeg følt mig helt låst op igen, og her til morgen mærker jeg meget mindre til smerterne i lysken. Føler jeg har fået min bevægefrihed tilbage.


Min tidligere skade i foden mærker jeg absolut intet til.  I uge 45 øges mængden lidt ekstra op til restitutionsugen i uge 46. _____________________________________________________________________________________


26. Oktober 2015


Træningsuge 43 - Samlet 40.2 km /  3.06 timer / Gns pace 4.38


Det er ikke så svært at ramme sin plan, når mængden er så lav. Jeg har alt tid i verden :)  Men jeg får styret min træningslyst med diverse  træningsøvelser.  Min lyske er stadig et stort problem. Den holder mig tilbage i forhold til at træne optimalt på cyklen.  Landevejsraceren står helt stille, da jeg rammen ikke tillader korrekt siddestilling.  Heraf kom mine lyskeproblemer nemlig. (Jeg mangler en kortere frempind til styret)  Så det bliver  til lidt rolige ture på kondicyklen.


Det bliver gradvis en smule bedre med lysken. Problemet er, at smerten er meget diffus. Det sidder både i lænd og balle samtidig. På onsdag prøver jeg sportsmassage.  Håber meget på fremskridt.  Har hørt triggerpunktsmassage skulle ha en god effekt, så nu prøver jeg.


Næste uge hedder 45 km_____________________________________________________________________________________


19. Oktober 2015


Restitutionsuge 42 - Samlet 10 km


Ikke så meget at tilføje til ugen.  Kun 2 x løb (4 og 6km)  Efterårsferie med ungerne.  Går og tygger lidt min sæson 2016 og hvad jeg vil og hvornår. Men det er jo kun meget normalt :)  Nu skal det jo lige gå godt med genoptræningen først og fremmest.  Og så har jeg en lidt kedelig (snart 4 år gammel PR) på 5 km (15.52 min)  Den irriterer mig, så den skal meget gerne forbedres i løbet af året :)


_____________________________________________________________________________________


11. Oktober 2015


Træningsuge 41 - Samlet 34.6 km /  2.36 timer


Første opbygningsfase slut. Nu venter en restitutionsuge, hvor jeg meget passende holder efterårsferie med mine drenge.

Opstarten er gået fint.  Der har kun været lettere muskelømhed,  samt lidt i hasemuskulaturen som krævede lidt ekstra opmærksomhed. I denne sidste uge har jeg løbet nogle, efter omstændighederne, "lange" ture. Men fornemmelsen er god, og restitutionsugen som kommer nu, giver lidt ro.


I igår (Lørdag) deltog jeg i Jernbanemesterskabet i terrænløb i Roskilde.  Et løb jeg har vundet et par gange, og som foregår i et meget kuperet terræn og på ujævnt underlag. Da det samtidig var den længste distance jeg har løbet længe, så  var der grund til at tage det med ro (som man nu kan, når det også er en konkurrence).  Jeg undlod også at lade mig rive med, og løb mit helt eget løb.  Jeg øgede kun tempo på de gode flade og stabile strækninger. Og det var fedt lige at mærke pulsen banke lidt igen.


Har fået gang i svøming igen og prøver at komme afsted en gang om ugen.


Mine problemer i lysken er der stadig.  Det påvirker ikke umiddelbart mit løb, men er voldsom generende hvis jeg cykler på raceren. Problemet er sandsynligvis opstået ved forkert siddestilling på cykel, og for høj kadanceføring.  Jeg laver stadig mine øvelser hver dag.


_____________________________________________________________________________________


7. Oktober 2015


Andre boller i løbesuppen


Jeg vasker lige tavlen ren  og prøver igen. Min kappe er blevet væk, så jeg kan ikke lege Superman.


København Marathon er et "NO GO".  Jeg kan umuligt nå at blive klar til at lave et godt resultat.  Det er mit håb, at blive udtaget til det danske jernbanelandshold, som deltager i de Eupæiske Jernbanemesterskaber i Crossløb i Maj 2016 i Tisvildeleje. (Ca. 12 km.)  Sidste gang jeg repræsenterede jernbanelandsholdet var til EM i Marathon i Juni sidste år år i Nurnberg, hvor jeg blev nr. 3 i tiden 2.34.45.


Jeg sætter alt fokus ind på det nu. Vejen tilbage er lang, men velovervejet. Faktisk kommer jeg til at bruge 28 uger fra nu (30 km pr.uge) til jeg når 100 km på en uge igen. Men jeg er klar til at gøre det der skal til.


Træningsuge 40 - Samlet 29.80 km /  2.24 timer


Træningsuge 39 - Samlet 26.08 km /  2.02 timer


Træningsuge 38 - Samlet 19.26 km /  1.37 timer


Træningsuge 37 - Samlet 6.17 km /  0.30 time_____________________________________________________________________________________30. September 2015


Stille roligt og planmæssigt


Genoptræningen går som forventet og jeg mærker slet ikke noget i foden.  Løber 6 km uge 1,  19 km i uge 2 og 26 km i uge 3.   Den igangværende uge rammer jeg 36-38 ca.   Løber mellem 4.30-4.50 i tempo.  De næste uger bygger jeg ca. 10 km op om ugen, og øger tempo på dele af mine ture.  Først om ca. 4 uger forsøger jeg med let inttervaltræning igen.


Jeg har stadig ondt i lysken.  Resultatet af min røgnten var begyndende slidgigt i hoften.  Umiddeltbart ikke en behagelig melding at få, men det var ikke noget jeg skulle gøre så meget med. Jeg kan godt fortsætte min træning. Men ultraløber, må jeg nok alligevel lade ligge.  Jeg træner mig op, og så holder jeg mig på ca. 120 - Maks 130 km pr. uge. ALTID.  Aldrig mere over dette km-antal. 


Som følge af mine lyskeproblemer laver jeg en lang række øvelser.  Og en tilbagevendende småskavank i hasemusklen, laver jeg også øvelser for. Sammen med almindelig coretræning, så bruger jeg ihvertfald 45-60 minutter om dagen på øvelser.


Når mine lyskesmerter aftager, så begynder jeg igen at supplere min træning med cykling, svømning og crosstrainer.


Målet er stadigvæk ligenu, at blive klar til København Marathon næste Maj.


2. Oktober 2015 redigering i forhold til ovenstående:


En revideret plan går ud på, at jeg holder min progression til 5% de næste uger.  Så kan jeg øge til 10% når jeg er klar til det. Det skal selvfølgelig ses i lyset af, at minimere risikoen for tilbagefald.  Og så har jeg heller ikke travlt.

Til gengæld starter jeg op med kredsløbstræning i alternativ form, som ikke er vægtbeslastende. 


_____________________________________________________________________________________


13. September 2015


Grønt lys

  I Torsdags blev jeg scannet på klinikken i Aalborg. Og her var kun mikroskopisk aktivitet, at spore tilbage af helingsprocessen. Ikke noget som en almindelig ultralydsscanning ville ha opdaget.   Så det var, at betragte som et grønt lys igen.  Det er så også  snart et helt år siden, at jeg fik den skade i foden.  Sidste gang jeg var i form, og løb konkurrence, er tilbage i Juni  2014 hvor jeg løb Marathon i Nurnberg. Næste gang må gerne blive til København Marathon i 2016. 


Men nu skal genoptræningen jo lige forløbe uden problemer. Og det er noget som tager tid. Der vil gå yderligere 6-8 uger, før jeg begynder at lave farttræning.  Min første løbetur efter pausen var således blot 3 km, efterfulgt af hviledag og så 3 km igen idag :)  I næste uge satser jeg, og går efter en 5 km tur i løbet af  ugen.


Men selvom jeg er ovre min skade i foden, så betyder det ikke at jeg er skadefri desværre.  I 12-14 uger har jeg haft ondt i lysken. Noget som er kommet efter lidt for hård træning på cyklen tror jeg.  Først i forrige uge har jeg gjort alvor ud af problemet og har været ved lægen, for derefter at komme til Fys.  Det er så ikke kun lysken, men hele området i højre side omkring hofte og lænd.  Og der kommer nogle underlige "klonk-lyde" når jeg laver stående cykelbevægelse med højre benet.   Lægen sendte mig til røgnten, så jeg afventer i øjeblikket resultat.  Og på Onsdag skal jeg besøge Jakob Iversen  (Fys) i  Aalborg.  Så må vi se, hvad det er jeg nu har pådraget mig.. tsk tsk.   


Alternativ træning har været lidt indstillet pga. lysken, så formen er også derefter.  Men det skal jeg hurtigt komme efter.  Der er nogle derude, som skal til at kigge bagud over skulderen i 2016.  Jeg har tænkt mig, at det skal være mit år :)


_____________________________________________________________________________________


19. August 2015


Hvilefasen

Idag er det 4 uger siden jeg blev scannet, og dermed også 4 uger siden jeg har løbet en tur.   Det betyder, at jeg er halvvejs igennem min hvileperiode :)

Jeg har aftalt et forløb med en ekspert på området, som jeg var til samtale og kontrolscanning hos i sidste uge.  På den scanning, kunne vi tydeligt se, at der var en masse aktivitet i området, hvor mit "brud" var igang med at hele.


  D. 10 September skal jeg til kontrol igen, og så er der stor chance for, at jeg vil kunne påbegynde min løbetræning derfra igen.


Indtil da så holder jeg mig i ro.  Jeg træner crosstraining, roning og cykling imens. Det bliver dog ikke til så meget som jeg burde :)  Og i perioder får jeg ikke lavet noget som helst.   De sidste 14 dage har jeg lagt vandret pga Rubjerg Knudeløbet, som jeg er medarrangør af.  Det har taget næsten alt min tid.  Jeg bruger 4-5 dage på transport og afmærknming af alle de forskellige ruter i alt slags terræn.  De sidste 4 år jeg har stået for det, så har jeg løbet rundt med mine skilte og inddraget det i min træning. Men det har jeg jo ikke kunne i år. Så har været lidt presset.    Jeg har for sjovt målt med mit vivofit armbånd, hvor mange km jeg har gået rundt i landskabet og sat skilte, samt foretaget opmålningsarbejde...  Og jeg har alligevel gået ca. 80km (5 dage) i sand, klitter, singletracs, markveje osv...  Så det giver vel også lidt :)   Om det så har været forsvarligt i forhold til at skåne sin fod for aktiviter, det er en anden snak. 


 _____________________________________________________________________________________


30. Juli 2015


Svar på MR


Det var som forventet et bonebruise.  Desværre en noget overset type skade, og derfor  er der ikke den store viden omkring det og efterfølgende behandling.Bone Bruise er når en knogle bliver udsat for slag, som ikke medfører fraktion eller brud af knoglen, f.eks. sportskader, faldskader, piskesmældslæsioner og trafikuheld.

(Bruise betyder oversat "slag, stød, kvæstelse, mærke af slag, blå plet eller blåt mærke").


Inde i en knogle er der en fin struktur(Svampet knoglevæv), som giver knoglen styrke og lethed. Hvis knoglen bliver udsat for et slag der beskadiger denne struktur, men ikke beskadiger knoglen udvendig, så er der tale om Bone Bruise.


Bone Bruise bliver også omtalt som knogleødem, da der samler sig væske i det beskadige område.


En Bone Bruse er stadiet inden der komme et brud på knoglen og kan være meget smertefuldt, smerten ved Bone Bruise kan være langvarig og helingsprocessen afhænger af flere faktorer.


En fysiske form har indflydelse på helingsprocessen, jo bedre form man er i, des hurtigere heler det, ligesom det er af stor betydning hvordan vævet omkring det beskadigede område har det, jo bedre tilstand vævet er i, des hurtigere kan helingsprocessen forløbe.


Bone Bruise kan ikke ses udefra, så efter at hævelsen er forsvundet og evt. blå mærker er væk og det hele ser normalt ud igen, så kan der stadig være smerter.    Kilde: http://www.gertvinnie.dk/bone_bruise.html


Fremadrettet:


I og med at jeg har løbet "væsenligt reduceret" siden November sidste år med det her bonebruise, så ved jeg selvfølgelig ikke hvor stor skade jeg har gjort.  Jeg har hele tiden løbet under smertegrænsen, med ganske få undtagelser, så det er da mit håb, at jeg med 10-12 ugers pause fra løb kan begynde at genoptræne. Måske endda før...


Indtil da kan jeg selv hjælpe helingsprocessen ved. at øge blodgennemstrømningen i området omkring knoglevævet.  Her kan akupunktur og bindevævsmassage være mulighederne.  Men også bare generelt at holde sig igang med alternativ træning og lettere styrketræning. 


Skal ha lavet et stuktureret genoptræningsforløb, både til den totale løbepause, som startede sidste fredag, og så til fasen, hvor jeg kan inddrage løb igen.  Jeg er omgivet af meget  dygtige folk til at vejlede mig og følge op, for hvem dette også en interssant skade at arbejde med.


Så nu trækker jeg lige vejret lidt, bruger tid på  min løbetræner uddannelse og tager mig tid til at se lidt superliga fodbold igen.  Det er jo blevet sjovt igen, efter AGF er tilbage :)


Go træning til alle i andre derude - Og god sommer.


 _____________________________________________________________________________________


17. Juli 2015


Venter på MR scanning


Må bare erkende, at jeg ikke kommer tilbage til løb foreløbig.  Går og forbereder mig på en længere total løbepause.  Spekulationerne er mange, men noget tyder nu på , at der hele tiden har været tale om et såkaldt "Bone bruise" i foden.  Det er stadiet før der kommer et brud. En væskeansamling inde i knoglevævet.  Et helingsforløb kan være  op til 8-9  måneder alt efter en række faktorer, såsom hvor god form man er i og hvor godt et stofskifte man har. 


Jeg er indkaldt til MR scanning i Herning fredag d. 24 Juli.   Et bone bruise kan kun opdages ved en MR.


Hvis det viser sig at være det, så starter et langt forløb med alternativ træning. 


I øjeblikket døjer jeg så også lige med en forstrækning i lysken, som er opstået efter cykeltræningen.  Det har foreløbig stået på i 3 uger. NEDTUR.


Ellers kan jeg fortælle, at jeg er startet på en løbeuddannelse, så læser en masse i øjeblikket :)_____________________________________________________________________________________15. Juni 2015


Solen er kommet, men intet nyt under den


Har de sidste 3 uger samlet løbet  34 km.  Ikke meget og ikke fordi jeg ikke kan løbe.  Det er jo blot et tålmodigt forsøg på at  give foden helt ro til at komme sig.  Det skulle jeg jo bare ha gjort for længe siden, men da var jeg ikke så tålmodig som jeg er blevet nu.  Det hænger jo  også sammen med, at jeg har sluppet alle tanker om mål og ambitioner.  Men jeg har bestemt ikke mistet modet og lysten til at komme tilbage.


Jeg er begyndt at bruge meget tid på cyklen.  Og er heldigvis blevet lidt bidt af det i øjeblikket. Det fjerner fokus fra løb, som jeg egentlig bare i den kommende tid vil vedligeholde med en ugemænde på  ca. 70 km.  Og så vil jeg til gengæld træne  150-250km på cyklen.


Jeg er nødt til at gøre det på denne måde.  Har været til mange forskellige behandlinger med foden, hvor akkupunktur har hjulpet rigtigt godt.  Og jeg hører stadigvæk fra nogle, som kender nogle som jeg burde opsøge osv....  Det ville jeg også gerne, men sandheden er bare, at jeg har et liv der skal fungerer ved siden af løbet og det har jeg bare begrænsede midler til i forvejen. Så pengekassen er lukket i mht. til behandling. Har ikke råd.  Så ro på er det eneste jeg kan gøre.


Til jer som  af og til læser med her, så siger jeg tak for interessen og opbakningen.  Jeg kommer helt sikkert stærkt igen.  Der er nogle gutter derude, som har fået lov at stikke af mens jeg har været skadet.  Dem skal jeg ha hentet ind igen :)
_____________________________________________________________________________________


25. Maj 2015


Træder vande i øjeblikket


Jeg bliver tit spurgt hvordan det går med foden, og jeg ved ærligt talt ikke rigtigt hvad jeg skal svare....  Det kunne gå bedre.  Men jeg løber jo uden smerter??  Der sidder stadigvæk bare en irriterende ømhed og driller. Og jeg bliver straffet hvis jeg prøver at  løbe  intervaltræning.  Så det holder jeg mig så fra.   Så er mit håb at bygge  lidt  udholdenhed op, men  kan bare mærke at jeg ikke skal løbe mere end de 60-70 km jeg ligger på om ugen i øjeblikket.


Har  løbet nogle forskellige konkurrencer på det seneste, samt  tilføjet lidt  tempo i små mængder på træningen.  Og det har virket OK med foden. Men alligevel  kan jeg bare mærke at det ikke har fået ro nok endnu. 


Igår løb jeg  33 km i København i forbindelse med København Marathon.  De første 28 km som fartholder i tempo 4.00. Og  herefter små 5 km afjog fra Østerport og tilbage til Islands Brygge.  Det var lidt et sats med så lang en tur i  relativt højt tempo.   Og min fod er da også tydelig mærket nu.  (under løbet mærkede jeg absolut intet)


Her til morgen luntede jeg en kort tur (6 km) i  Risskov i Aarhus. Og det gjorde sgu ondt på den kedelige måde.


Nu lader jeg løbeskoene ligge på hylden resten af ugen.  Og ugen efter løber jeg kun helt roligt.  Gider ikke mere. Det ender med at jeg bruger resten af året på  "enten/eller".   Da jeg stod  ved Målområdet i København i går og så de hurtige løbere komme i mål, var jeg fuldstændig overbevist om, at jeg skulle komme i mål her næste år. Så vil jeg invitere min kæreste og familie med på tribunerne og bagefter skal vi ud og spise sub 2.30 bøffer.  Den beslutning har jeg taget. Så det gør jeg.


På billedet til højre, står  Team Erdinger Powertrain klar ved startstregen. Vi løber for  dem som ønsker en sluttid på 2.48 time_____________________________________________________________________________________28. April 2015


BT Halvmarathon


I Søndags deltog jeg i BT halvmarathon som en del af et team fra Banedanmark.  Løbet lå perfekt til en test af min fod og fysik.

Et halvt års skadeshelvede og optagelse i Veteranklasserne undervejs...  Tjaaa... Man kan sgu ikke lade være med at tænke lidt...  Har man løbet sine bedste tider??  Er det på tide at trække lidt i løbebremsen, og tænke mere i retning af Ironman??   Over alt i løbemiljøet kan jeg se mine venner løbe supertider hjem i rekord-stalden.  Jeg er naturligvis meget glad på deres vegne, for jeg ved hvor meget det betyder. Men det stikker også, at jeg ikke selv er derude og laver resultaterne. Det kører rundt i bolden på mig.  Jeg savner virkelig at stå der igen. Være en af dem i feltet, som de andre ved de skal holde lidt øje med. Jeg er et 110 procent konkurrence menneske. Og jeg er virkelig sulten :)


Da jeg står på startstregen i Lyngby i Søndags er jeg bare lykkelig. Det er så ubekriveligt fantastisk at stå der og vente på startskuddet. Speakeren, stemning, musikken og 7-8000 løbere. For fedt.   Også selvom jeg ved, at jeg "bare" skal løbe en forholdvis rolig test.


Min plan er lavet på forhånd. Den skal løbes progressivt og fuldstændig kontrolleret. Skal slutte mellem 1.19-1.20.  Måske lidt kedeligt, men vigtigt for mig i genoptræningsfasen.   Det var lidt svært at forholde sig i ro de første 5 km. Der er altid mange "lykkeriddere" blandt de hurtige og veltrænede motionister, og de gir den fuld gas på de første 3-4 km, og tror på at den holder - det er tydeligt. Hvis mange af dem bare kunne holde lidt igen i starten, så ville de få et meget bedre resultat :)


Det er en fornøjelse at løbe derude. Masser af tilskuer (børn som hepper på deres mor eller far), god service.  Min plan lykkedes til perfektion og foden mærkede jeg ikke noget til på dagen. Resten af kroppen er derimod helt smadret. Det er trods alt meget længe siden jeg har løbet det tempo over så lang en strækning.


Jeg hiver godt efter vejret på de sidst 6 km. Men det var naturligvis forventet. Det var hammer god træning til den fede :)


Løbetiderne er:

0-5 km 20.08 minutter  / pace 4.02

5-10 km 19.14 minutter / pace 3.51

10-15 km 18.27 minutter / pace 3.42

15-20 km 17.39 minutter / pace 3.32

20-21,2 km pace 3.29

Samlet tid 1.19.17 time


Nu er jeg klar til at løbe "Hare" (fartholder) til København Marathon d. 24 Maj.  Skal løbe som en del af Carlsbergs Team Erdinger Powertrain sammen med nogle andre fantastiske løbere :)  Min gruppe pacer til en marathontid på 2.40 time. Løber fra 14-42 km regner jeg med.  Glæder mig


_____________________________________________________________________________________21. April 2015


Islev Duathlon - test


Efter en meget lang periode uden nummer på maven, så var jeg spændt som et lille barn forud for  konkurrencen.   Men samtidig helt afklaret med, at jeg ikke kunne levere noget som helst spændende resultat pga. manglende farttræning.  Jeg havde derfor fuldstændig styr på mine sommerfugle i maven :)


Har de sidste par uger kun leget med farten ganske lidt, samt haft et enkelt udmærket lille terrænløb i Aarhus med tungen hængende ude af munden.

Dagens test betod af 2 x 5km tempo.  Jeg var spændt på hvor hårdt det ville blive, samt om foden kunne holde på dagen og de efterfølgende dage. De 24 km cykling imellem løbene skulle bare overståes.  Selvom jeg har trænet flittigt på kondicyklen, så er jeg helt væk her i forhold til de her hårde tri-gutter jeg skal op imod.


De første 5 km vælger jeg at løbe kontrolleret uden at smide alt overbord.  4 mand stikker i front. Jeg holder mig bagved som 5. mand i mit eget tempo som er 3.30 min/km.   Får hurtigt lagt afstand til  dem bagved og henter efter lidt tid, en af dem foran.  Og sådan går det resten vejen. Løber uden selskab og slutter de første 5 km af som nr. 4 i tiden 16.58  min (tempo 3.28)

Men så stopper festen også. Og selvom jeg sparer en del tid i skiftet cykel fordi jeg ikke bruger cykelsko, så ryger jeg lige ud i modvinden kommer i tanke om, hvorfor jeg er løber og ikke cykelrytter :)   Jeg bliver overhalte 17 gange i løbet af de 24 km og da jeg hænger cyklen i stativet er jeg samlet nr. 21 nu.  Har cyklet de 24 km i 42.08 min (snit på ca. 34 km/t)


I forsøget på at redde lidt af æren, så havde jeg skamredet min "bike" den sidste km, hvilket resulterede i krampe i lægmusklen da jeg skulle løbe igen. Havde svært ved at komme igang igen . Skulle bruge det meste af den første km på , at indstille benene til at løbe igen. Og så var jeg sgu godt medtaget, hvilket naturligvis skyldes manglende form. Men jeg tog kampen op og fandt fodfæste. Og med hjertet oppe i halsen løb jeg mig stille op roligt op i feltet igen.  Løber de sidste 5 km på  17.53 min (tempo 3.38) . Slutter samlet nr. 13. Og det er sgu godkendt synes jeg :)


Ortopæd kirurg


Min længe ventede tid hos ortopæd kirurgen var mildt sagt en skuffelse.  Han mærkede lidt på foden og spurgte lidt ind til min træning og belastninger. Så sagde han, at jeg var et særligt tilfælde  - tak.  Og med det mente han så, at jeg istedet for skulle prøve at komme til en behandler som har forstand på sportsskader. Det han kunne se på billeder fra CT scanning var der ikke noget at kommentere på. Det var alt samment normalt.  Fair nok, men en lang ventetid på ingenting.  Jeg fejler åbenbart ingen verdens ting?   Fakta er at akupunktur og pause er det eneste der har hjulpet.


Det går fremad nu. Og jeg er oppe på 80-90 km pr. uge nu.  Nu begynder jeg at inddrage lidt kvalitet i min træning, men mærker hele tiden efter. Og lader selvfølgelig ikke træerne vokse ind i himlen.   


På Søndag løber jeg BT Halvmarathon.  Mit resultat er 1.20 time.  Det kender jeg allerede og det bliver løbet som 4 progressive blokke._____________________________________________________________________________________


10. April 2015


Skarp hjørne rundet


En måned mere passerede og det går stille og roligt fremad efter planen.  Rundede de 40 år i går og er nu en vaskeægte veteran.  Men  det betyder ikke jeg holder igen med, at byde de unge mennesker op til dans.  Jeg har masser af uforløst krudt i mig endnu.


Foden holder endnu, men kan godt mærke når den har fået tæsk flere dage i træk.  Et par hviledage er rigitg godt af og til.  På torsdag er det endelig blevet tid til ortopæd kirugen. Det har jeg ventet på i næsten 2 måneder nu.  Og selvom jeg ikke længere har smerter, så håber jeg på at få nogle svar.


I dag har jeg for første gang meget længe leget lidt med farten på en træningstur.  Jeg skal køre en kort Duatlon (5-24-5) på Søndag, og ville lige ha lidt fart i benene inden.  Ikke at jeg skal give den alt på Søndag, men vil da gerne lige teste mig lidt. Specielt på de sidste 5km.  Jeg havde rimeligt nemt ved at løbe  de 4 x 1 km i 3.25/3.22/3.18/3.09 . Den sidste rev lidt, men hold K..... det var lækkert at mærke sig selv igen lidt.


Nu er en af de største udfordringer måske bare, at ændre kostvanerne lidt igen.  For meget kage til kaffen, for store portioner og for meget hvidt brød til morgenmad. Ikke godt.  Den er lige 3 kg til den kedelige side i øjeblikket.


Men det kommer.  Nærmer mig så småt  de 80-90 ugentlige km, og så begynder der forhåbenligt at ske lidt.


_____________________________________________________________________________________


10. Marts 2015


På vej tilbage


En måneds tid er gået, og heldigvis i den rigtige retning.

Jeg har haft 5 behandlinger hos akupuntøren, hvilket har lindret så meget, at jeg har kunne hæve mængden uden smerter. 

De sidste 2 uger  har jeg løbet  mellem 8 og 12 km 6 dage om ugen. Og det går fint.   Jeg kan begynde at se en ende på det nu, og tør håbe på resultater til efteråret igen.


I skrivende stund har intervaltræning og andet kvalitet været udelukket i  18 uger, så der er i høj grad forsvundet noget på formen.  Jeg er så småt begyndt at lege lidt med farten igen, men  mest bare som et par km hist og pist, hvor jeg lige sniger  mig under 4.00 :)  Der er lang vej igen.


I løbet af 4-6 uger håber jeg på, at jeg  komme op  på  80-100km igen.  Når jeg kan det , så tager jeg intervallerne med igen.  Indtil da, så foregår kredsløbstræningen på kondicyklen hjemme i stuen.


Jeg deltager i BT Halvmarathon d. 26 April i København  -  Lille test, hvor jeg løber det progressivt

Jeg  deltager i Aarhus City Halvmarathon d. 21 Juni i Århus - Her satser jeg på et godt resultat igen i nærheden af 1.11-12 time


Og så er der jo DM i Halvmarathon d.13 September i København - Det må gerne  blive mit comeback :)


____________________12. Februar 2015


Lidt bedre, og så alligevel


Resultatet af knogleskintigrafi og CT scanning viste ingen tegn på frakturer (brud).  Det viste dog øget knogleaktivitet i det område jeg har ondt i.

Og så kan det betyde flere forskellige ting som nerveknude, ledbetændelse osv..... Eller noget som hedder Mortoms Neurom...

Lægen har henvist mig til en ortopædkirurg nu, så venter igen....


Mine behandlinger hos akupunktur går til gengæld rigtigt godt.  Magien virker :)  Men det er en langsom process, og det giver mig heller ingen svar på hvad der er galt.


Jeg løber i øjeblikket 5-7 km uden problemer med foden, og det er en klar forbedring.   Jeg sigter efter 35-40 km løb i denne uge, hvilket er løb hver dag.


____________________


29. Januar 2015


HÅB


Gik til lægen i sidste uge, som henviste mig til røngten på sygehuset.  Resultatet viste ingenting - Alt normalt... Hmmmm

Er nu kaldt ind på sygehuset i Aalborg til en knoglescintigrafi på onsdag i næste uge. Så prøver vi det. På den måde får jeg tjekket hele knoglesystemet i foden. 


Har værer skadet flere gange i den venstre fod... Altid den, aldrig den højre...  Så det er egentligt rart lige at få lavet en test af foden :)


I går, efter flere opfordringer, var jeg så hos en akupunktør i Hjørring.  Og efter en snak om mit skadeforløb, fornemmede jeg på akupunktøren, at jeg skulle være kommet her for længe siden.

Jeg fik sat nogle nåle i her og der og alle vegne, som man ikke lige tænker har noget med foden at gøre.  Og så lå jeg der i 30 minutter og hyggede mig.  Det varmede lidt i foden, så der var et eller andet igang.


Bagefter fik jeg laserbehandling, og her skete der et lille gennembrud. For laserbehandlingen forårsagede lettere smerte fra det skadesramte område på forfoden, henover vristen til akillessenen.

Hun sagde der gik en meridian linie lige der, og jeg fornemmede at det var godt nyt.  Det var kun når hun brugte laseren, at jeg kunne mærke det.


Nu skal jeg afsted igen på tirsdag i næste uge.  Og jeg håber virkelig det kommer til at virke :)


____________________18. Januar 2015


Ingen forbedringer


Har forsøgt at starte løbetræningen op igen, men der er desværre ikke nogle bedring.   Det gør stadig ondt.

Jeg er meget frustreret nu.  Forsøg viste ellers at der var tale om en muskulær skade, men jeg har svært ved at tro at det blot er det.


Nu prøver jeg at gå nye veje og håber det giver resultat.  Nogle gange skal der friske øjne til at kigge på det. Og så overvejer jeg også at prøve akupunktur.


Men det betyder ikke, at jeg ikke får mig rørt.  Er godt i gang med kondicyklen hjemme i stuen og jeg har fået godt gang i min styrketræning. Så når jeg på et eller andet tidspunkt kommer tilbage i løbeskoene for alvor, så har jeg tænkt at sparke rimeligt meget røv - bare vent og se :) ____________________2. Januar 2015


Lidt ændringer


Min hjemmeside udbyder lukker ned for det system jeg hidtil har brugt til at lave min blog.  Derfor sker der lige lidt ændringer.

Og ligesom Rom ikke blev bygget på én dag, så er jeg heller ikke den hurtigste i verden til at omstille mig disse nye redskaber :)


År 2015 starter uden nogle mål. Min langvarige skade i foden har sat mig helt tilbage.  Først når jeg er stabilt løbende igen, så sætter jeg mig mine mål.

Det kommer til at ske i samråd med min træner Hans Mygind.


____________________


29. December 2014

 

PAUSE

 

Har besluttet mig for, i samråd med min træner, at starte det nye år med løbepause i 14 dage. Så jeg prøver igen fra uge 3.

Håber det er det som skal til, for at få foden med igen.

 

Hamburg maraton er droppet - det kan ikke længere nås.  Måske bliver det København - måske bliver det først Berlin til efteråret???

 ____________________


13. December 2014

 

Status på skade

 

Efter nogle uger med få meget korte ture, prøvede jeg at øge distancen lidt til 6 km.  Det gik godt de første 2 gange, men så kom regningen desværre.  Så træerne voksede bestemt ikke ind i himlen.  Jeg fik en ny tid til ultralydsscanning fredag d. 5 December.  Jeg ville gerne have bekræftet, at der ikke var tale om et lille brud.

 

Der var intet at se på scanningen. Umiddelbart godt, men frustrerende fordi jeg stadig manglede svar.  Jens (sportsdoc.dk) snakkede forskellige muligheder, men vi valgte at lave en lokalbedøvelse i musklen mellem storetå og 2.tå. Det var primært der smerten kom ved løb.  Jeg var øm på stedet før jeg kom ind på klinikken. Men i sekunderne efter han havde trukket nålen ud, så forsvandt alt smerte/ømhed. Ikke en gang ved at presse hårdt ned på stedet, kunne jeg mærke det.

 

Vi blev enige om at jeg skulle skynde mig hjem og løbe en god tur som normalt ville gøre ondt. Bedøvelsen ville kun virke et par timer.  Straks jeg kom hjem løb jeg 7 km på løbebåndet i et godt tempo.  Og jeg mærkede intet. Men vi havde jo også snydt foden med bedøvelsen:)   Men meningen med det var selvfølgelig, at udelukke andre ting.   Nu ved jeg at det hele sidder i en muskel. Bravo :)

 

Der var lidt ømhed om aftenen, da bedøvelsen ikke virkede mere.  Men siden har jeg faktisk løbet smertefrit.   Så længe jeg løber langsomt så virker det. Og nu føler jeg for første gang, at jeg er på vej:)

 

Men jeg misser desværre ½marathon i Herning nytårsdag


____________________
20. November 2014


 Genoptræning

 

 

Alle ture i øjeblikket er begrænset til 3-4 km ture på løbebåndet derhjemme. Sådan har det været hele sidste uge og fortsætter ugen ud.

Mærker ikke noget til det, som heldigvis "bare" var en betændelsestilstand i venstre forfod. Har været igennem en Ipren-kur med 6 piller om dagen i en uge. Ipren har hjulpet på inflammationen.

 

Det er et mærkeligt tomrum. Jeg savner virkelig at komme ud og løbe. Min tålmodighed bliver testet, men er også klar over, at det ikke nytter noget at stresse hverken fod eller sind :)

 

Havde sidste Onsdag et møde med Hans Mygind i Aalborg. Jeg har indgået en aftale om personlig coaching med Hans. Og med ham på sidelinien til at trække i mine snorer, så er der ingen farer for at komme for tidligt igang :)  Jeg ser meget frem til det samarbejde.

Det bliver en helt anden træning, end jeg hidtil har praktiseret.  Noget jeg skal vænne mig til, for jeg holder meget af farttræning og sindsyge umennnekelige intervalpas. Jo hårde jo bedre - men ikke særligt skånsomt for kroppen.  Den træning jeg hidtil har praktiseret har gjort, at jeg altid har bevæget mig på grænsen til skader og overtræning.  Samtidig har mine mål været for mange.  Man kan sagtens både blæse og have mel i munden, men det fører ikke til noget godt, så jeg vil prøve at holde op med det :)

 

Mit eneste mål i sigte nu er Hamburg Marathon d. 26 April.  Indtil da skal der trænes rigtig mange kilometre.

 

Har meldt mig til Nytårs Halvmarathon i Herning d. 31 December.  Det bliver mit mål i genoptræningsfasen.  Kan jeg løbe det progressivt og komme hæderligt i mål omkring 1.15-17 og uden skavanker, så er jeg meget godt på vej.

 

Citat fra min træningsblog uge 45:

 

Af skade bliver man klog.  Det kan undre mig selv, at jeg fortsætter med at løbe om Torsdagen efter 3,5 km hvor smerten kommer.  Eneste forklaring (som ikke rigtig forklarer noget) er, at jeg som løber ikke har accepteret at jeg ikke kan og burde holde pause.  En del løbere kan nikke genkendende til det. Nogle "gamle" rutinerede løbere ryster på hovedet. Dem som ikke løber selv på det plan..... De forstår det slet ikke.  Fakta er: At når jeg stiller mig på løbebåndet for at løbe 5 km, så skal jeg løbe 5 km uanset om der kører en bus ind i stuen.... Det er "Guf" for en psykolog :)


____________________


4. November 2014

 

Cross og alternativ træning

 

D. 25 Oktober deltog jeg i DAF Vinterturneringens 1. runde i Middelfart sammen med holdkammeraterne fra Aalborg Atletik og Motion. Tog lidt en chance med min fod, da problemerne var begyndt.  Men jeg mærkede ikke noget til det under intervaltræning (8x200m) 2 dage før, og mærkede heller ikke til det under selve konkurrencen i Middelfart.  Først dagen efter gjorde det nas, og det har helt sikkert ikke forbedret min tilstand. Tsk tsk!

 

Mit mål med 1. runde var en podieplacering i min aldersgruppe. Er rykket i Veteranklassen, da jeg fylder 40 det år, som turneringen slutter. Så målet var bestemt ikke urealistisk på trods af, at jeg har lavet meget lidt dissideret farttræning siden i sommers.


Vi skulle løbe 6 runder af 1,5 km på en pløremark aldrig set magen til. Det var ét stort mudderhul. Og det "grønt" der var, stod nærmest under vand :)  Men det var jo ens for alle.  Og selvom jeg foretrækker et andet terræn med flere bakker og forhindringer, så var det en ganske morsom oplevelse.

 

Planen var et moderat udlæg de første 4-5 runder. Jeg ville holde mig til i toppen af min aldersklasse og have kontrol med løbet. Og så skulle den ha MAX de sidste par km.

 

  Og planen blev da  også holdt de første 3 runder, hvor jeg, uden at være alvorlig presset, holdte mig til. Lå derfor sammen med Laust fra Aarhus1900, som siden hen vandt løbet i Veteranklassen.  Men selvom jeg havde planer om at prøve at sætte ham på et tidspunkt, så blev den barske virkelighed en helt anden.

Ud af den blå luft, så får jeg sidestik - som så ofte prøvet før.  End of story.  Løbet er slut for mit vedkommende. Jeg gennemfører dog for holdets skyld, men bliver overhalet af det halve felt.

 

Ved ikke hvad det er for noget pjat med det sidestik. Det kommer bare??  Det betød, at jeg måtte nedsætte hastighed til joggetempo et par omgange. Herefter fik jeg styr på det, og kunne løbe lidt hurtigere den sidste runde. Men da var lysten helt væk.

 

Det gode at tage med fra runden er, at Aalborg stillede med rekord stort hold, og vi havde således 2 hold repræsenteret i holdkonkurrencen. Det er stort :)

 

 Alternativ træning

 

Da jeg torsdag gik hjem fra klinikken med rimelig dårlige nyheder, så begyndte tankerne at køre i retning af andre muligheder for at holde formen vedlige.

Så jeg fandt landevejsraceren frem fra skuret om fredagen. Fik den klargjort og kravlede i cykeltrikot og så af sted. Ville rulle 30-40 km for lige at komme langsomt i gang.

 

Planen var at køre runder af 9,5 km, så jeg ikke kom for langt væk. Det regnede, og hvis det skulle blive helt vildt, så var der ikke langt hjem. Derfor undlod jeg også ekstra slange og lappegrej.  Det blev jeg så straffet for, da jeg i en lækker kurve i fuld fart ramte nogle flintesten. Forhjulet eksploderede lige efter jeg havde nået at tænke, "fedt nok - det her kan jeg godt blive glad for"......  Der var 4,5 km at gå hjem i cykelsko .  Så synes man også bare alt er imod én :(

 

Men jeg er kommet ud helskindet på den anden side. Har fået fixet mit hjul og er klar igen :) Samtidig har jeg sat min kondicykel op i stuen, så jeg kan rulle lidt der også. Og så er det fuld gas med coretræning.

 

At jeg ikke kan løbe mit 6 timers løb d. 15 November, er noget jeg lige skal sluge. Det har fyldt meget. Men nu ændrer tingene sig. Og det er helt andre mål jeg har i 2015. Der skal meget mere fart på igen.  Og som en god ven har fortalt mig, så er der i min alder ikke plads til at fejle mere. I hvert fald ikke når de største resultater i sin løbekarriere stadig ligger og venter derude.. Måske i 2015. Det bliver ikke nemmere med årene.  Derfor indgår jeg et samarbejde med en personlig træner til den nye sæson.  Nemlig Hans Mygind, som er tidligere topløber og ved hvad der skal til.  Mere om det samarbejde senere.


____________________


1. November 2014

 

2. behandling og ultralydsscanning

 

Var i Torsdags hos Jacob Iversen igen (Movementlab.dk).  Fik ikke noget positivt ud af at løbe 20 km over 2 pas om Onsdagen. Ændringer i indlæg havde ingen effekt. Det gjorde bare mere ondt.  Om aftenen sad jeg med foden i hænderne og fandt for første gang et punkt, hvor det gjorde særligt ondt når jeg trykkede. Så det var det jeg tog med til Jacob.  Det var svært at konkluderer andet, end at der hvor det gjorde rigtig nas, det var lige ved knoglen på 2. tåen. Så risikoen for et brud var stærkt forøget.  Igen er det så tidligt i forløbet, og jeg har reageret meget hurtigt, så et brud på det stadie er svært at bekræfte.

 

Derfor lavede vi et endnu et forsøg med en meget større pelotte. En pelotte som ikke var dynamisk, modsat den første og noget mindre af slagsen. På den måde fik jeg hævet de 3 midterste tæer, så de ikke blev belastet ved mit tråd.   Jeg skulle så igen prøve at løbe en god tur for at se om det lindrede lidt.  For 2 år siden, var det netop det som skulle til. Så det var bestemt værd at prøve.

 

Men det gik slet ikke. Løb 2,5 km, så kom smerten buldrende. Løb i alt 7 km, men havde lyst til at gå den sidste km hjem.  Det var sgu nedtur.  For der viste jeg med sikkerhed, at mit 6 timers løb måtte aflyses.  Og samtidig var det højst sandsynligt en løbepause på 6-8 uger.

 

Allerede i dag (Lørdag) fik jeg en akut tid til ultralydsscanning. Fedt at noget kan gå så hurtigt.  Den gode nyhed er så, at der i første omgang ikke kunne ses nogle tegn på træthedsbrud. Til gengæld, så sidder der en betændt og stresset klump mellemkød (sener, væv,muskel og hvad det ellers hedder) og er voldsom irriterende.

 

Planen er nu at forholde mig i ro ca. 2 uger. Hvis det bare er en betændelsestilstand, så skulle det gerne forsvinde på den tid. Så man har jo lov at håbe.  Og er der ingen lindring, så bliver det nødvendigt med  MR scanning eller knogle scintigrafi.

 

Og så for god ordens skyld, så befrier jeg HOKA ONE ONE for at bære en del af skylden.

____________________


28. Oktober

 

1. Behandling

 

Har været på klinikken i dag for at få kigget på foden.  Det blev en god lang snak om min øjeblikkelige situation, samt en gennemgang af tidligere skadesforløb.  Meget tyder nemlig på, at det hele hænger sammen.

 

Fik lavet nogle trykprøver på mit impact. Det går ud på, at jeg får et indlæg i skoen som ligner en fodformet printplade, hvorfra der så går nogle ledninger op i et bælte jeg har spændt om livet, som så igen er forbundet med en computer.

Denne metode kan så vise præcist hvor stort tryk der er under min fod forskellige steder ved mit impact.  Impact betyder, fra jeg lander på hælen,  mit rul og frem til mit afsæt.    Og her var der kun 1 punkt (på størrelse med et kirsebær) som havde den helt røde farve, hvilket indikerer ekstrem kraftigt tryk. Og det var trædepuden på min venstre storetå.

 

Når så min storetå er stiv og inaktiv, så er det alt andet lige, et problem. Samtidig kunne noget tyde på, at der sidder noget betændt sene i mellemfoden, som giver mig den irritation som jeg oplever i øjeblikket. Det hele kan faktisk skyldes, at jeg har løbet i nye sko (HOKA ONE ONE clifton), som er meget smalle. Faktisk presser de min fod sammen hvor den er bredest mellem lilletå og stortå.  Men materialet hvor den presser på er lavet af mesh, og derfor kan det gi sig og burde ikke gøre det store. Alligevel er det bare et irriterende pres.  Om det er de sko, kan hverken be- eller afkræftes.

 

Jeg er gået hjem uafklaret, hvorvidt jeg skal deltage i 6 timers løb eller ej om 3 uger.

 

Jeg er gået hjem med 2 ændringer i indlægget. Der er blevet støbt en lille forfodspilotte til de 3 midterste tæer, og så har jeg fået en ekstra støtte i svangbuen, som har til gavn at aflaste trykket ved storetåen.  Hvis det hjælper (og det vil jeg kunne mærke øjeblikkeligt) så har det ikke noget med de smalle sko at gøre.

 

Jeg blev ved samme lejlighed filmet på løbebåndet.  Og til min overraskelse, så er min pronation næsten ikke eksisterende??  Vi er blevet enige om, at det er rigeligt med mit indlæg i neutrale løbesko.   Og det er altså bare lidt underligt det hele. For de 2 gange jeg tidligere er blevet filmet (1 gang hos løberen i Aalborg og 1 gang hos en fysioterapeut) så har jeg haft en moderat pronation.  Og den gang strittede hele min venstre fod heller ikke i luften inden jeg landende på hælen. Det gør den nu.  Og den gang kunne jeg også sidde og vippe min storetå op og ned uafhængigt af de andre tæer.... Det kan jeg heller ikke mere...   Alt den forandring i venstre side er kommet for nogle år tilbage, da jeg løb mandehørm i Fredensborg og kom gruligt galt afsted i hele venstre side af kroppen.  Læs tilbage i bloggen et par år tilbage :)  Det aftedkom dengang en kædereaktion.  Og jeg er vidst bare aldrig kommet på plads i skroget :)

 

Allerede på Tordag d. 30 skal jeg ind på klinikken igen

 

____________________


26. Oktober

 

Krise

 

Da jeg i mandags var ude at løbe en længere tur (havde planlagt 35 km) i roligt tempo, så opstår der pludselig en smerte i venstre forfod efter 20-21 km.  Der går en million tanker gennem mit hoved.  Smerten sidder i venstre side ved roden til storetåen.  En tro kopi af en skade jeg døjede med for 2 år siden, og som kastede mig ud i et katastrofalt skadeshelvede i næsten 1 år. 

 

Ligenu ved jeg ingenting. Ved ikke hvordan jeg skal forholde mig. Har svært ved at fatte det.  På tirsdag skal jeg ind til behandling og forhåbentlig ha nogle svar.   Er meget bange for at jeg må aflyse det, som jeg har trænet så længe til. Nemlig mit 6 timers projekt d. 15 November.


____________________


13. Oktober

 

Det kører planmæssigt

 

En måned har passeret uden problemer.  Har øget min mængde, og løbet lange rolige ture.  Min form er god, og jeg løber fortsat uden nogle overbelastningsskader. Bentøjet kan være presset i perioder, men kommer sig hurtigt efter et par dage med skånsomt løb.  Jeg har igennem længere tid indtaget Colodan´s Colostrum hver dag efter træning. Det giver mig en klart forbedret evne til at restituere musklerne hurtigere. Produktet fik jeg stukket i hånden for at teste det henover 6 uger i sommers. Og det har haft en tydelig effekt på mig.

 

Min form er god - Ja, men jeg er ikke specielt hurtig da jeg ikke træner hurtigt. Min udholdenhed derimod sparker røv :)  Men jeg forsøger alligevel lige, at liste lidt hård kvalitet ind i træningen i en kort periode. Vinterturneringens 1. afd står for skud. Der skal løbes 9 km Cross i Middelfart d. 25 Oktober.  Vi ser ud til at blive et stort hold fra Aalborg atletik, så selvfølgelig vil jeg gerne bidrage med alt hvad den kan trække.  Men træningen gør ondt, og det føles urimeligt hårdt at løbe intervaller a 2 km i 3.20. (Mit halvmarathon tempo fra foråret) Det er klart, at jeg har været lidt misundelig på dem, som har været i gang med konkurrencer og marahtons igennem sommeren og efteråret, mens jeg bare har trænet langt og langsomt.  Men sådan er det, og det giver forhåbenligt et godt resultat d. 15 November i Grenå.

 

Der er faldet helt ro på den personlige front.  Jeg har fået mere tid til alting, og jeg er kommet helt på plads i min nye hjemby Poulstrup ved Vrå.  Har fundet masser af spændende løberuter, og det blæser knap så meget her, som det gjorde i Hundelev ude ved kysten :)   Og til den kolde tid, så har jeg nu endelig fået anskaffet mig et løbebånd.  Det gør træningen meget nemmere. Nu kan jeg ihvertfald altid være sikker på, at få trænet det jeg skal. Og i tilfælde af stærk storm, lyn og torden eller voldsom nedbør, så kan de helt hurtige intervaller også klares med op til 20 km/t og 15 stigningsprocenter :)

 

På Lørdag løber jeg Havstrygerløbet ½ marathon i Hirtshals. Udelukkende fordi, jeg simpelthen, savner at få et nummer på brystet. Og så er det en fin mulighed for en hurtig langtur.

 

Fremadrettet, så pakker jeg mig ned i træning igen efter Grenå d. 15 November og så er der ellers nok at tage hul på i starten af 2015. Har tilmeldt mig Hamburg Marathon d. 26 April, så det (sammen med DM 10) har højeste fokus.  Jeg overvejer meget kraftigt at gøre brug af en personlig træner til disse projekter.

____________________


9. September

 

Fokus tilbage nu

 

En stresset tid er ved at være forbi. Jeg har været presset MAX den seneste tid. Flere gange er jeg nået ud over min tolerancegrænse, som der normalt er så langt hen til. Min kost har været 50 procent fastfood de sidste 3 uger, og min søvn har været irriteret og usammenhængende.  En masse uro omkring min person, med for mange personlige projekter og udefra kommende påvirkninger i forbindelse med istandsættelse af hus inden fraflytning, Økonomi, Flytningen generelt og manglende tid til at komme på plads i det nye hjem.   Mine børn har mærket en stresset far, hvilket igen påvirker mig med skyldfølelse i en grad jeg aldrig har prøvet før. 

 

Det sidste strejf af stress har netop passeret i denne weekend, hvor jeg som formand for cykelafdelingen i Jernbanefritid, har afholdt landskampsarrangement fre-søn på Fyn og i Taulov. En landskamp mellem Danmark og Norge.

 

Nu er det slut... Ikke flere planer... Kun børn og træning.  Har for første gang i lang tid, fået en god nattesøvn. Og havde tilmed tid til at ligge i sengen og se en film, før jeg lagde mig til at sove i går aftes. Det er længe længe siden jeg har taget mig tid til det :)

 

Selvom det har været en presset tid, så har jeg passet min træning så godt jeg kunne. Det har overhovedet ikke været nemt at finde tiden til det, og jeg har ikke løbet med nogle stor lyst. Det har været pligt og sur træning til tider.  Men jeg har gjort det, og jeg har løbet min kvalitet (se træningsdagbog) som har betydet, at jeg er ved at være tilbage i rigtig god form.  Og det på trods af, dårlig mad og dårlig søvn. 

 

Nu er kyllingen vendt tilbage til min tallerken, og den har taget sine grøntsagsvenner med.  Jeg er ved at være på plads i min lille lejlighed, og jeg nyder nu at komme ud og udforske mit nye område i løbeskoene.  D. 22 September tager jeg med kæresten på en længe ventet og velfortjent charterferie til sydens sol. Heidi bor i København, og vi ser hinanden få dage om måneden, så det bliver dejligt at ha lidt tid sammen uden en masse planer.  Vi ved ikke hvor vi skal hen, da vi bestiller en afbudsrejse 4-5 dage før :)  Men løbeskoene skal selvfølgelig med - det er vigtigere end badebukserne.

 

Min plan er et par uger mere med god hård kvalitet, så jeg lige kan lande på et solidt niveau. Herfra bliver træningen mere baseret på en masse roligt løb og lange ture frem med 6 timers løbet.  Jeg krydrer det med et ugentligt tempoløb og lidt intervaller på grundtræningsplan.  Jeg vil forsøge at løbe 2 x marathon på de 6 timer d. 15. November. Det bliver ihvertfald mit udlæg. Så må jeg jo lære det på den hårde måde, hvis det ikke holder hele vejen.  Jeg bliver ikke skuffet hvis det ikke lykkedes. Det er et vildt mål, det er jeg bevidst om. Det skal afprøves :)

  Arkiv - kommer
 

Copyright © All Rights Reserved